22.500 deelnemers maken van de Race for the Cure® het grootste evenement voor het goede doel in ons land

22.500 deelnemers maken van de Race for the Cure® het grootste evenement voor het goede doel in ons land

Een roze golf van solidariteit kleurde vandaag de 3 regio’s in ons land. Voor het eerst organiseerde de nationale borstkankercampagne Think Pink de Races for the Cure in Brussel, Antwerpen en Namur op dezelfde dag en wist 22.500 mensen warm te maken om deel te nemen: een absoluut record met 10.000 deelnemers in Antwerpen, 8.500 in Brussel en 4.500 in Namur. Dat maakt van het loop- en wandelevenement het grootste voor het goede doel in ons land. Een sterker en meer hartverwarmend signaal, net voor de start van oktober = borstkankermaand, kon ons land niet geven.

Geef borstkanker geen kans: dat is het motto van Think Pink dat vandaag meer dan ooit vorm gegeven werd. Lotgenoten in roze T-shirts werden tijdens de Races for the Cure omringd door hun omgeving en sympathisanten in witte T-shirts. De blauwe T-shirts van de Team Captains liggen mee aan de basis van de talrijke opkomst: samen deelnemen is leuker, en dat bewijst het stijgende inschrijvingscijfer.

Roze kracht, omringd door witte en blauwe steun

Al sinds 1983 is de Race for the Cure een wereldwijd begrip. Het van oorsprong Amerikaanse evenement vindt ondertussen plaats in zo’n 150 steden, goed voor een miljoen deelnemers. Deelnemers wandelen 3 km of lopen 6 km en geven zo het signaal dat ze borstkanker geen kans willen geven. De Race for the Cure is nadrukkelijk geen wedstrijd, maar een symbool van steun in de strijd tegen de ziekte die 1 vrouw op 8 treft.

Rijkgevulde dag vol solidariteit en emoties

Voor haar 10e editie verhuisde de Race for the Cure Antwerpen naar Linkeroever: een nieuwe locatie voor het groeiende evenement. Ter Kamerenbos verwelkomde de 5e Race for the Cure Brussels en in l’Arsenal streek de 8e Race for the Cure Namur neer. Op de 3 locaties verrees een heus animatiedorp, met aandacht voor gezondheid in de brede zin van het woord. Ook de Geef om Haar-knipdagen, de Think Pink-actie waarbij mensen minstens 25 cm van hun haar schenken voor lotgenoten die een pruik willen kopen, konden op heel wat succes rekenen. Zo schonk in Antwerpen snowboarder Seppe Smits zijn staart aan Think Pink, na 2 jaar sparen.

Europese solidariteit

De volgende editie van de Race for the Cure vindt plaats op 29 september 2019. Op datzelfde moment vinden ook de andere Europese Races for the Cure plaats, om samen een extra sterk gebaar van solidariteit te geven over het hele continent.

Alle info over de Race for the Cure vind je op think-pink.be/raceforthecure

Contacteer ons
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi