Nieuwe TomTom Spark: train met muziek om je pols

Nieuwe TomTom Spark: train met muziek om je pols

Train met muziek en hou je activiteiten 24/7 bij dankzij dit GPS-fitnesshorloge

Vrijdag 4 september 2015 — IFA, Berlijn, 3 september 2015 – TomTom (TOM2) introduceert het gloednieuwe TomTom Spark GPS-fitnesshorloge met geïntegreerde muziekspeler. Dit nieuwtje maakt het sporters gemakkelijker om hun trainingen op een hoger niveau te tillen. Gebruikers hoeven niet langer hun smartphone rond de arm te binden en ook het gedoe met de draden van de koptelefoon behoort tot het verleden. Met de TomTom Spark is er nu een makkelijk te gebruiken alternatief aan de pols. Bovendien is het mogelijk om de muziek naar veel verschillende Bluetooth® koptelefoons te streamen.

 

Door de 3GB aan opslagcapaciteit voor muziek op de TomTom Spark kunnen sporters nu hun smartphone tijdens trainingen thuislaten, terwijl er toch naar zo’n 500 nummers kan worden geluisterd. Afspeellijsten kunnen eenvoudig van iTunes of Windows Media® Player worden gedownload. Daarnaast is het fitnesshorloge standaard uitgerust met ‘Running Trax’, een door Ministry of Sound speciaal samengestelde mix van 30 minuten aan motiverende, energievolle, enthousiaste dansmuziek van ‘s werelds beste DJ’s.

We weten dat muziek een belangrijke rol speelt als het gaat om motivatie en het verbeteren van sportieve prestaties. Het is echter zo dat een smartphone in die specifieke situaties vaak een oncomfortabele ervaring oplevert,” aldus Corinne Vigreux, Managing Director van TomTom. “De unieke combinatie van een geïntegreerde muziekspeler, een ingebouwde hartslagmeter, 24/7 activity tracking, multi-sport modes en GPS in TomTom Spark, zorgen ervoor dat het veel makkelijker wordt om je prestatievooruitgang bij te houden, je algemene fitheidsniveau te verbeteren en uiteindelijk meer uit je trainingen te halen.”

Het aantal stappen, de tijd dat je actief bent, de afstand, verbrande calorieën en slaaptijd worden allemaal bijgehouden door de 24/7 activity tracker op de TomTom Spark. Gebruikers kunnen dagelijkse en wekelijkse doelen stellen, bijhouden en opvolgen via hun fitnesshorloge of de TomTom MySports app.

De ingebouwde hartslagmeter monitort heel accuraat het hartslagritme zonder dat je een borstband nodig hebt. Dankzij de multi-sport mode kunnen de prestaties tijdens vele in- en outdoor sporten als hardlopen, fietsen, zwemmen en trainingen in de sportschool worden bijgehouden. Door de GPS van TomTom Spark is er ook real-time informatie beschikbaar over de tijd, afstand, snelheid en tempo.

Gebruikers kunnen hun gegevens via de MySports app uploaden en draadloos bekijken via vele online platforms zoals TomTom MySports, RunKeeper, Nike+.

De TomTom Spark GPS fitnesshorloge is er in volgende uitvoeringen:

  • TomTom Spark GPS fitnesshorloge
  • TomTom Spark Cardio GPS fitnesshorloge
  • TomTom Spark Music GPS fitnesshorloge
  • TomTom Spark Cardio + Music GPS fitnesshorloge
  • TomTom Spark Music GPS fitnesshorloge + Bluetooth® hoofdtelefoon
  • TomTom Spark Cardio + Music GPS fitnesshorloge + Bluetooth® hoofdtelefoon

TomTom Spark Cardio+Music is vanaf 3 september via pre-order te bestellen op www.tomtom.com/fitness en kost 249 euro. Alle TomTom Spark GPS- fitnesshorloges zijn vanaf oktober in de winkel verkrijgbaar.

Meer informatie: www.tomtom.com/fitness