Antwerpen wandelt en loopt tegen borstkanker

Antwerpen wandelt en loopt tegen borstkanker

Race for the Cure Antwerpen op 24 september

Antwerpen krijgt op zondag 24 september een roze randje tijdens de negende editie van de Race for the Cure Antwerpen. Meer dan 6.000 wandelaars en lopers verzamelen op de Gedempte Zuiderdokken om samen met de nationale borstkankercampagne Think-Pink sportief hun steun voor de strijd tegen borstkanker te tonen. Een gevarieerde Gezondheidsmarkt focust tegelijk op diverse facetten van gezond leven. Diezelfde dag wordt de 100.000e staart geknipt voor Geef om Haar, de bekende actie van de nationale borstkankercampagne.

Geef borstkanker geen kans: onder dat motto leggen wandelaars en lopers op eigen tempo een afstand van respectievelijk 3 en 6 km af. Dat doen ze niet zomaar, want de Race for the Cure is ’s werelds grootste evenement in de strijd tegen borstkanker. Lotgenoten in een roze T-shirt, die borstkanker hebben of hadden, staan centraal. Zij worden omringd door de witte T-shirts van mensen om hen heen en sympathisanten.

Samen solidair sterker

Dit jaar duikt voor het eerste een nieuwe kleur op: de blauwe T-shirts van de Team Captains. Zij zijn de sleutel tot de massale inschrijvingen van dit jaar. Want samen deelnemen in teams van ten minste 10 is extra interessant: deelname kost maar € 10 per persoon en het groepspakket ligt handig voorbereid klaar. Groepen van meer dan 50 leden krijgen zelfs een eigen tentje.

Er is bovendien geen mooiere manier om je solidariteit met lotgenoten te betuigen dan in groep deelnemen. “Heel wat teams verenigen zich rond een lotgenoot”, vertelt Think-Pinkoprichter Heidi Vansevenant. “Samen tonen ze hun steun en vieren ze het leven. Ook collega’s bundelen vaak de krachten en maken er een leuk teamevenement van.”

Wereldwijde beweging

Wat dit signaal nog mooier maakt, is dat wereldwijd mensen om dezelfde redenen deelnemen aan de Race for the Cure. “De Race for the Cure werd voor het eerst georganiseerd in 1983 in het Amerikaanse Dallas door de organisatie Susan G. Komen. Meer dan 30 jaar later vinden wereldwijd zo’n 150 Races for the Cure plaats, goed voor samen een miljoen deelnemers”, legt Heidi Vansevenant uit. “Samenkomen en bewegen zonder prestatiedruk is een mooi gebaar, maar ook belangrijk. Want bewegen speelt een belangrijke rol in preventie van en herstel tijdens en na borstkanker. De afstanden zijn bewust haalbaar om de drempel zo laag mogelijk te houden, zodat zo veel mogelijk lotgenoten ook kunnen deelnemen.”

In België staat vzw Think-Pink in voor de organisatie van de Race for the Cure in Namur, Brussel en Antwerpen. De Race for the Cure Namur stond in mei op het programma, op 10 september was het de beurt aan Brussel.

Gezonde levensstijl centraal

Op de Gedempte Zuiderdokken kunnen Race for the Cure-deelnemers en –bezoekers een kijkje nemen op de gratis Gezondheidsmarkt van 10 tot 14 uur. Daar vinden ze informatie, onderzoeken, demonstraties en animaties. Daar zorgen onder andere Think-Pinkpartners Delhaize, Runner’s Lab, Anita Care en AWCA voor. Ook CM, Logo Antwerpen en de lachcoach van Vlaanderen Inge Nassen tekenen present.

Een onvergetelijke dag

Op de Gedempte Zuiderdokken hangt op 24 september een onvergetelijke sfeer. De Race for the Cure staat garant voor een dag gevuld met talrijke activiteiten en animatie zoals Zumba. Op het menu staan gezond bewegen, emoties, solidariteit en nieuwe ontmoetingen. Na het sportieve deel is er tijd om na te genieten met een glaasje en tapas, ter plaatse te verkrijgen.

Iedereen is welkom, mannen en vrouwen, van jong tot oud. Zelfs honden mogen meewandelen of -lopen. Voor de kleinste lopers is er de Kids’ Run van 800 m om 10.45 u. Om 11 u. gaat de Run van 6 km van start, om 11.30 beginnen de wandelaars aan hun Race for the Cure.

Inschrijven in team (€10 p.p.) kan tot en met 18 september. Individuele inschrijvingen registreren kan voor € 12 tot en met 20 september. Wie de dag zelf graag inschrijft, kan dat vanaf 9 uur voor € 15. Ga dus de uitdaging aan en schrijf je in, individueel of in team!

100.000x een prachtig gebaar als steun voor lotgenoten

Vzw Think-Pink, de nationale borstkankercampagne, viert op 21 september haar 10e verjaardag in de AB met Scala, Koen Buyse en Regi. Ook in Antwerpen is er reden om te vieren. “De actie Geef om Haar voeren we al sinds het prille begin van Think-Pink. Ontzettend veel mensen schonken in die 10 jaar al minstens #20cm, zodat we lotgenoten die het financieel moeilijk hebben € 200 kunnen schenken. We zijn heel blij dat we tijdens de Race for the Cure Antwerpen een nieuwe mijlpaal bereiken: de 100.000e staart wordt geknipt. Kandidaten met een sterk verhaal kunnen zich inschrijven voor de knipdag”, besluit voorzitter Heidi Vansevenant.

Alle info vind je op think-pink.be/raceforthecure. Inschrijven voor de knipdag doe je hier: http://bit.ly/knipdagRFTCA.

Contacteer ons
Over Square Egg BVBA

What Square Egg stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi