Autorola en Sofico sluiten partnership voor integratie INDICATA en Miles

Autorola en Sofico sluiten partnership voor integratie INDICATA en Miles

Wagenparkbeheerders wereldwijd kunnen nu nog sneller de risico’s en opportuniteiten van hun vloot inschatten

Autorola, wereldleider in online remarketing en automotive IT-oplossingen voor professioneel wagenparkbeheer, en Sofico, een wereldwijde referentie voor software in de leasing- en financial services industrie, gaan samenwerken om een nieuwe dimensie toe te voegen aan het dynamisch beheer van grote vloten. Dankzij het partnership zullen de vloot- en portefeuillebeheerders bij leasemaatschappijen en andere financiële instellingen die Miles van Sofico gebruiken, in staat zijn om aan de hand van realtime marktinzichten en specifieke KPI’s de portfoliowaarden van hun vloot te maximaliseren. Hierdoor kunnen ze tevens een verbeterde verkoop en efficiënt risicobeheer realiseren.

Erwin Coesens, Country Manager Autorola Belux legt uit: “Traditioneel waarderen voertuigbeheerders hun activa op basis van historische gegevens. Dit resulteert dikwijls in grote waardeverschillen die pas aan het einde van het voertuigcontract in beeld komen. De INDICATA realtime data stellen voertuigbeheerders in staat om hun vloot pro-actief te benaderen en constant te screenen op zakelijke opportuniteiten zodat snelle en doordachte beslissingen kunnen worden genomen. Jurgen Claus, international business development manager bij Autorola Group vult aan: ”Het bepalen van risicocriteria op basis van betrouwbare realtime data zorgt voor een verbeterde efficiëntie en een veel duidelijker zicht op lopende, huidige en toekomstige uitdagingen en kansen.”

Sofico zal de INDICATA realtime data integreren in haar Miles oplossing. Deze software is speciaal ontwikkeld om flexibele en functionele end-to-end oplossingen te bieden om wagenparken efficiënt te beheren. Deze integratie zal bijdragen tot een realtime inzicht op zowel individueel voertuig als portefeuille niveau.

Gémar Hompes, managing director bij Sofico: “We zijn meer dan 30 jaar actief in de fleet management business. Sinds dag één volgen we de markt van nabij en speuren we naar innoverende trends en nieuwe technologieën om onze klanten te helpen hun vloot nog beter te beheren. Eén trend is de stijgende nood van wagenparkbeheerders en leasemaatschappijen om het gebruik van hun voertuigen met grotere en verschillende granulariteit te beheren: van jaren tot minuten. De realtime INDICATA data is een uitstekende tool om wagenparkbeheerders net dat inzicht te geven dat nodig is om hun vloot op elk moment optimaal te beheren.”

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi