Basware en Arrowgrass Capital Partners introduceren samen Virtaus, een nieuw bedrijf voor directe toegang tot korte termijn werkkapitaal

Basware en Arrowgrass Capital Partners introduceren samen Virtaus, een nieuw bedrijf voor directe toegang tot korte termijn werkkapitaal

Virtaus is leverancier van slimme financiering voor de hedendaagse digitale en netwerkeconomie

Dinsdag 3 november 2015 — Basware en assetmanager Arrowgrass Capital Partners LLP (‘Arrowgrass’) hebben vandaag bekendgemaakt dat zij met Virtaus een nieuw bedrijf introduceren. Virtaus is leverancier van slimme financiering voor de digitale en netwerkeconomie van vandaag. Bedrijven, groot of klein, krijgen direct online toegang tot korte termijn werkkapitaal.

Esa Tihilä, CEO van Basware: “Rekeningen betalen of facturen betaald krijgen is een dagelijkse uitdaging voor veel bedrijven en in het bijzonder voor de KMO’s. De voordelen van real-time en flexibele financieringsalternatieven is goed voor zowel leverancier als inkoper. Met de oplossing wordt de kasstroom en het werkkapitaal van bedrijven geoptimaliseerd en is het mogelijk om verdere investeringen en potentiële groei te realiseren. Virtaus, de financing engine - een joint venture tussen Basware en Arrowgrass - is opgezet om financiering via het Basware Commerce Network aan te bieden. Dit open netwerk verbindt één miljoen bedrijven met elkaar om een fris online alternatief voor traditionele leenopties te bieden.

Henry Kenner, CEO van Arrowgrass Partners: “Arrowgrass’ strategische samenwerking met Basware en de lancering van Virtaus heeft als doel een oplossing te bieden voor bedrijven die niet meteen toegang hebben tot korte termijn werkkapitaal. De financieringsoplossingen die door Virtaus worden aangeboden, zijn eenvoudig en simpel in gebruik. Open, transparant en in staat om financieringen meteen beschikbaar te maken, en niet pas na weken of maanden.”

Virtaus maakt het op ieder B2B-netwerk, net als het Basware Commerce Network, mogelijk om alternatieve nieuwe financieringsdiensten aan te bieden. Basware Advance, de eerste innovatie van Virtaus, is een nieuwe online oplossing die het mogelijk maakt voor kleine en middelgrote ondernemingen om vroegtijdige betalingen van facturen te ontvangen. Dit leidt tot betere controle en meer beheer over de cashflow. Basware Advance geeft KMO’s vroegtijdig toegang tot financieringsopties, waarbij bedrijven liquiditeit krijgen die ze nodig hebben om er een stabiele cashflow op na te houden. Het is een wereldwijde oplossing die vanaf begin 2016 als eerste in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar zal zijn.

Basware en Arrwograss kondigden de ondertekening van de overeenkomst in maart 2015 aan. Hierbij werd bepaald dat de bedrijven samen Basware Advance gingen ontwikkelen en dat zij bedrijven met elkaar in contact gingen brengen met de financing engine die nu de naam Virtaus draagt. Virtaus is een joint venture tussen de twee bedrijven die in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd. Het beheert Basware Advance en ontwikkelt andere slimme financieringsinnovaties. Basware Advance is de meest recente innovatie in het Basware Financing Services-portfolio. Eerder werden Basware Pay en Basware Discount gelanceerd.

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA