Basware en Doccle breiden hun ecosystemen verder uit via nieuw partnership

Basware en Doccle breiden hun ecosystemen verder uit via nieuw partnership

Nieuw partnership biedt bijkomende mogelijkheden voor bedrijven en hun consumenten

Dinsdag 12 april 2016 — Basware, de toonaangevende leverancier van e-invoicing- en purchase-to-pay-oplossingen, is een partnership aangegaan met Doccle, een centrale, online digitale oplossing waar eindgebruikers kunnen verbinden met hun leveranciers en hun documenten kunnen ontvangen, ondertekenen, betalen én veilig archiveren. Dankzij het partnership krijgen de meer dan 700,000 ‘Docclers’ toegang tot het open netwerk van Basware om in contact te treden met grote en kleine bedrijven. Hét grote voordeel voor die bedrijven is de mogelijkheid om hun totale uitgavenstroom via één kanaal te kunnen afleveren bij hun klanten, waardoor de acceptatie veel eenvoudiger verloopt. Eindgebruikers kunnen na activatie van hun Doccle account met één simpele muisklik toegang krijgen tot documenten van tal van dienstverleners.

Het Doccle-platform biedt Basware de juiste faciliteiten om rechtstreeks in contact te treden met hun eindgebruikers. Anderzijds krijgt Doccle via het open netwerk van Basware de unieke mogelijkheid om verder te groeien en uit te breiden. Het is een win-winsituatie voor klanten van beide bedrijven waarbij eenvoud en algemene aanvaarding voorop staan.

Het Basware Commerce Network is meer dan slechts een infrastructuur voor e-invoicing. Als ‘s werelds grootste open zakelijke netwerk opereert het als een marktplaats waar een miljoen bedrijven, verspreid over 100 landen, met elkaar in contact komen. Hier kunnen deze bedrijven, groot en klein, zakendoen en hun cashflow verbeteren. Via de Business Directory kunnen bedrijven die onderdeel uitmaken van het netwerk gemakkelijk handelscontacten vinden en deze aan het persoonlijke e-invoicing adresboek toevoegen. Denk hierbij aan leveranciers én klanten. Dit zal het gebruik van e-invoicing ten goede komen en grotere betalingsefficiëntie realiseren.

Dany De Budt, Country Manager van Basware: “Dit nieuwe partnership biedt ons enorme mogelijkheden om de immense gap tussen de grote bedrijven, KMO’s, zelfstandigen en consumenten verder te dichten. Ook het partnership met Codabox, nog niet zo lang geleden aangekondigd, kaderde in onze missie om steeds meer bedrijven aan ons ecosysteem toe te voegen. Het grote voordeel van ons netwerk is dat het een platform voor alle spelers wil zijn: B-to-G, B-to-grote bedrijven, B-to-KMO en uiteraard ook B-to-C. Via weloverwogen partnerships met kwaliteitsvolle spelers proberen we zo veel mogelijk partijen te bereiken en te integreren. Het blijft uiteraard onze missie om e-invoicing op een eenvoudige en gemakkelijke manier aan tal van partijen aan te bieden, voor een zo breed mogelijke acceptatie.”

Bram Lerouge, CEO van Doccle: “Door in zee te gaan met Basware breiden we onze dienstverlening naar zowel particuliere als professionele gebruikers enorm uit. Onze oplossing biedt Basware de mogelijkheid om hun eHR aanbod sterk te laten evolueren. Met 700.000 gebruikers en bijna 20 grote partners zijn we een belangrijke speler, toch zien we nog grote opportuniteiten voor KMO’s en ondernemingen. Als consument bouw je op Facebook je relaties uit met vrienden, maar waar verbind je met leveranciers? Of klanten? Wij geloven dat Doccle deze rol op zich kan nemen en we zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met Basware ons dichter bij dit doel brengt!”

Ter illustratie enkele cijfers van de Dienst voor Administratieve Vereenvoudiging (DAV): per jaar worden in België 1 miljard facturen verstuurd waarvan in 2015 voor het eerst meer dan de helft elektronisch! De DAV stelt verder dat de potentiële mogelijke kostenreductie voor de ondernemingen ongeveer 3,5 miljard euro bedraagt… Steeds meer bedrijven zetten dus de stap naar e-invoicing. Deze techniek is beschikbaar en de softwareleveranciers zoals Basware zijn er al lang klaar voor. Het feit dat er vanaf 2016 een bijkomende investeringsaftrek voor digitale investeringen mogelijk is, zal deze trend ook wel positief beïnvloeden.

Verder zijn de voordelen van e-invoicing legio: er is een aanzienlijke besparing van papier- en printkosten, naast de postzegels. Een direct gevolg hiervan is de mogelijkheid tot een eenvoudiger elektronisch archief. Verder kunnen organisaties prominent besparen op werkuren: er is minder papierbehandeling nodig die ongetwijfeld resulteert in tijdswinst bij het verwerken en betalen van de facturen. Openstaande facturen kunnen gemakkelijker worden opgevolgd, wat zich onmiddellijk vertaalt in een verbetering van het cash-management. En, last but not least, is er een grote efficiëntiewinst: minder documenten gaan verloren, er gebeuren minder vergissingen en er is een grotere correctheid.

Bram Lerouge
Dany De Budt

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA