Basware en IPEX sluiten nieuw partnership voor afleveren e-invoices

Basware, de toonaangevende leverancier van e-invoicing- en purchase-to-pay-oplossingen, heeft een nieuw partnership ondertekend met IPEX, een specialist in het beheer van transactionele documenten. De Waalse Watermaatschappij (SWDE) is de eerste klant waarvoor beide bedrijven de handen in elkaar slaan.

Gemeenschappelijke klant Société Wallonne Des Eaux (SWDE) speelde een scharnierfunctie in het tot stand komen van het nieuwe partnership. Enerzijds kan SWDE sinds jaar en dag bij IPEX terecht voor de volledige administratie dat hen wordt aangeboden in diverse oplossingen over verschillende kanalen heen, zowel print als elektronisch: facturen, meterstanden, herinneringsbrieven, contracten, etc. Anderzijds verzorgt Basware de aanlevering van alle leveranciersfacturen op naam van SWDE over de verschillende kanalen heen; elektronisch, PDF en papier. Toen de vraag kwam om klantenfacturen in de klantenadministratie te integreren via e-invoices, waren zowel Basware als IPEX ervan overtuigd dat dit best kon worden gerealiseerd via een doorgedreven partnership tussen beide bedrijven.

Jean-François Flament, commercieel directeur van SWDE, legt uit waarom de maatschappij volop de kaart van e-invoicing trekt: “SWDE was de eerste waterdistributiemaatschappij in België die elektronische facturen uitstuurt. Op vlak van digitalisering zijn we altijd al een voortrekker geweest en die pioniersrol willen we blijven spelen. Ook op vlak van volume zijn we een belangrijke speler: ons distributienetwerk strekt zich uit over 40.000km, we bereiken meer dan 200 gemeenten en tellen boven het miljoen meters. We leveren drinkwater aan bijna 2,4 miljoen consumenten, goed voor meer dan 70% van de Waalse bevolking. Met dergelijke volumes is efficiëntie uiterst belangrijk en om die ontwikkeling te kunnen voortzetten, moeten we nu volop de kaart van e-invoicing trekken.”

Nathan Vanharen, sales & marketingdirecteur bij IPEX, stelt het als volgt: “Als specialist in transactionele documenten weten we dat verdere digitalisering, waaronder een doorgedreven elektronische communicatie, de toekomst is. Onze eigen specialisten geven die richting aan en dat wordt ons ook ingegeven door onze klanten. Toen we van SWDE de vraag kregen om e-invoicing aan hun klantenadministratie toe te voegen, wisten we dat we hiervoor in zee moesten gaan met een solide partner en specialist ter zake. Het partnership met Basware schept niets dan voordelen. Zo kunnen al onze klanten vanaf nu genieten van een doorgedreven ecosysteem. Ze krijgen nu de mogelijkheid om facturen uit te wisselen met hun klanten via het uitgebreide Basware-netwerk. Daarnaast kunnen ze ook gebruik maken van de Basware Peppol connectie naar de overheid wat een ongelooflijke troef is.”

Dany De Budt, countrymanager van Basware: “Door papierloos te werken, kan de watermaatschappij SWDE haar factuur- en betalingsprocessen aanzienlijk versnellen. Vooruitdenkende organisaties over de hele wereld implementeren e-invoicing als een manier om hun cashflow te verbeteren, soepele betalingscycli te realiseren, efficiënter en kostenbesparender te werken en een betere relatie tussen afnemer en leverancier binnen de supply chain op te zetten. We zijn verheugd dat Basware hier als toonaangevende leverancier van e-invoicing en purchase-to-pay oplossingen een voorname rol kan in spelen. Graag verwelkomen we IPEX als nieuwe Virtual Operator binnen de Basware community!”

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert Square Egg BVBA
Sandra Van Hauwaert Square Egg BVBA
Over Square Egg BVBA

What Square Egg stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi