Basware lanceert financieringsdienst ter verbetering van de KMO’s cashflow en zakelijke wendbaarheid

Basware lanceert financieringsdienst ter verbetering van de KMO’s cashflow en zakelijke wendbaarheid

Kleine en middelgrote ondernemingen plukken de vruchten van online toegang tot factuurfinanciering via Basware Advance

Dinsdag 3 november 2015 — Basware introduceert met Basware Advance een online oplossing die speciaal voor de KMO is ontwikkeld. Hiermee heeft de kleine en middelgrote onderneming meer grip op en een beter beheer over hun cashflow. Basware Advance geeft de KMO advies over financieringsopties, waardoor bedrijven de liquiditeit krijgen die ze nodig hebben voor een stabiele cashflow.

De hedendaagse KMO weet dat gedegen cashflowmanagement belangrijk is om adequaat te reageren op ontwikkelingen en flexibel te kunnen opereren. Als een lange termijn- of ad-hoc-strategie, is toegang tot financieringsopties zonder bancaire afspraken een simpele en effectieve manier om te kunnen zaken doen. Basware Advance verbindt KMO’s met de cloud-based financieringsdienst Virtaus - via het Basware Commerce Network - om zo financiering voor facturen te krijgen.

Door het gebruik van Basware Advance binnen het Basware Commerce Network kunnen KMO’s de factuurstatus zien, de details van de vereiste financiering specifiëren, een overeenkomst ondertekenen en het dashboard gebruiken om de status van de financiering te bekijken. Het proces maakt het mogelijk betalingen binnen enkele dagen te ontvangen, inzicht in het gehele proces te behouden en hierdoor meer grip te krijgen op de cashflow.

Ad van der Poel, SVP, Basware Financing Services: “De markt heeft niet meegewerkt aan de mogelijkheden voor bedrijven om er een goede cashflow op na te houden. Bedrijven zijn meer op zoek naar wendbaarheid en flexibiliteit, met meer controle over hun cashflow en informatie die sneller beschikbaar is om zo beslissingen te kunnen nemen. Maar traditionele financieringsmogelijkheden hebben tot dusver geen gehoor aan deze noodzaak gegeven, wat invloed heeft op de flexibiliteit van deze bedrijven. Door de combinatie van online toegang tot factuurfinanciering met bestaande factuur- en goedkeuringsprocessen is Basware Advance uniek ten opzichte van alternatieven in de markt.”

Basware Advance is de meest recente innovatie in het portfolio van Basware Financing Services. Eerder werden Basware Pay en Basware Discount gelanceerd. Basware Advance verbindt bedrijven met het financieringsmechanisme Viraus, een joint venture tussen Basware en Arrowgrass Capital Partners LLP en biedt een e-invoice gebaseerde en supplier driven factuurfinancieringsoplossing. Basware Advance is ontworpen om de cashflow en het werkkapitaal te optimaliseren door digitale deelname aan het open Basware Commerce Network. Deze wereldwijde oplossing is vanaf begin 2016 voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar.

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA