Basware sluit partnership met Koalaboox

Basware sluit partnership met Koalaboox

Nieuw partnership biedt bijkomende mogelijkheden voor grote en kleine bedrijven, in B-to-B én B-to-G-omgeving

Dinsdag 6 september 2016 — Basware, de toonaangevende leverancier van e-invoicing- en purchase-to-pay-oplossingen, is een partnership aangegaan met Koalaboox, een Belgische website gespecialiseerd in facturatie en betalingsopvolging. Het partnership zelf werd een tijd geleden ondertekend maar de implementatie is nu een feit.  

De samenwerking tussen Basware en Koalaboox is er een onder de vorm van Virtual Operator. Dit betekent dat Koalaboox gebruikt maakt van het Basware platform waardoor Koalaboox-klanten nu ook e-facturen naar hun klanten kunnen sturen. In de toekomst zullen zij ook e-facturen van hun leveranciers kunnen ontvangen. Dankzij dit partnership maakt Koalaboox integraal deel uit van het Basware e-invoicing ecosysteem dat de mogelijkheid biedt om facturen uit te wisselen tussen Koalaboox-klanten en het uitgebreide Basware-netwerk.

Zowel kleine als grote ondernemingen vinden elkaar via deze nieuwe samenwerking. Facturen, die voordien meestal op papier of via e-email als bijlage werden doorgestuurd, zijn vanaf nu volledig end-to-end geïntegreerd tussen leveranciers en klanten en dit in zowel een B-to-B als B-to-G-omgeving.

Dany De Budt, country manager van Basware: “Deze nieuwe samenwerking biedt ons bijkomende mogelijkheden om ons ecosysteem met alweer een paar duizenden KMO’s te verrijken. Ook de eerder aangekondigde partnerships waren in die zin belangrijk om steeds meer bedrijven aan ons netwerk toe te voegen en zo de volledige markt te kunnen bedienen. Het blijft onze missie om e-invoicing zo breed mogelijk uit te zetten en zo veel mogelijk bedrijven te integreren in ons netwerk.”

Frédéric Lodewyk, founding partner van Koalaboox: “Vanaf nu krijgen klanten de mogelijkheid om, binnen onze Koalaboox-webtoepassing, in een klik facturen via het Basware netwerk elektronisch door te sturen. Dankzij de samenwerking kunnen onze klanten nu ook gebruik maken van de Basware peppol connectie naar de overheid. Uiteindelijk betekent dit voor onze klanten dat zij vanaf nu een gemakkelijke toegang krijgen naar een geïntegreerde e-invoicing oplossing voor zowel de B-to-B als B-to-G-markt.”

Het Basware Network is meer dan slechts een infrastructuur voor e-invoicing. Als ‘s werelds grootste open zakelijke netwerk opereert het als een marktplaats waar een miljoen bedrijven in 100 landen met elkaar in contact komen. Hier kunnen deze bedrijven, groot en klein, zakendoen en hun cashflow verbeteren. Via de Business Directory kunnen bedrijven die onderdeel uitmaken van het netwerk gemakkelijk handelscontacten vinden en deze aan het persoonlijke e-invoicing adresboek toevoegen. Denk hierbij aan leveranciers én klanten. Dit zal de verdere aanvaarding van e-invoicing ten goede komen en grotere betalingsefficiency realiseren.

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA