Basware’s Marketplace geeft leverancierssamenwerking een boost

Basware’s Marketplace geeft leverancierssamenwerking een boost

Uitbreiding Basware Network met geavanceerde catalogus management oplossing die relatie tussen afnemer en leverancier in zowel de private als de publieke sector versterkt

Donderdag 9 februari 2017 — Basware lanceert Marketplace, een catalogus management tool op het Basware Network. Marketplace versterkt de relatie tussen afnemer en leverancier omdat zowel de private als publieke sector wereldwijd toegang krijgen tot leverancierscontracten en tot beschikbare producten en diensten met een consument-like shopping ervaring. Ook kunnen er direct orders bij leveranciers worden geplaatst.

Na het succes in het Verenigd Koninkrijk, met meerdere actieve gemeenschappen op het platform, zal Marketplace naar andere landen uitbreiden en wordt beschikbaar voor meer dan 1 miljoen bedrijven op het Basware-netwerk die daar reeds hun inkoopprocessen stroomlijnen en hun financiële supply chain beheren. Door het gebruik van hetzelfde intuïtieve platform voor purchase-to-pay (P2P) en order-to-cash (O2C) kunnen zowel kopers als hun leveranciers meer samenwerken en wederzijds voordeel uit hun relaties halen.

Ilari Nurmi, SVP, Purchase-to-Pay bij Basware: "Internationale inkoopprocessen zijn in toenemende mate afhankelijk van een goede relatie tussen verkoper en leverancier die op wederzijds vertrouwen is gebaseerd. Zakelijke netwerken worden daarom steeds belangrijker. Marketplace helpt organisaties bij het bevorderen van de relaties met leveranciers en andersom. Na jaren van samenwerking met onze klanten in het Verenigd Koninkrijk willen we Marketplace voor organisaties over de hele wereld beschikbaar stellen."

Marketplace verbindt leveranciers met hun klanten op het Basware Network waardoor ze gemakkelijk catalogusinformatie kunnen uploaden. Dit alles onder de zinspreuk "upload once, use for all". Daarbij kunnen ook klantspecifieke prijslijsten en kortingen worden bijgehouden. Hierdoor dalen de kosten van het zakendoen omdat klanten met accurate product- en prijsinformatie bestellen. Het maakt het ook mogelijk dat leveranciers meer verkopen omdat zij rechtstreeks meer orders ontvangen via de e-procurement oplossing van de koper.

"Basware's Marketplace maakt het herzien van catalogusdata eenvoudig met een eenvoudige, makkelijk te begrijpen interface", zegt Chris Goodier, Contracts Manager, Bedfordshire, Hertfordshire en Cambridgeshire Constabulary.

Afnemers van over de hele wereld krijgen effectief toegang tot Marketplace binnen de Basware purchase-to-pay-oplossing óf van een andere e-Procurement of ERP-oplossing. Hierbij worden betere waarden uit leverancierscontracten gehaald en kunnen grotere besparingen worden gerealiseerd. Afnemers kunnen ook handmatig werk reduceren bij het bekijken van prijswijzigingen en het plaatsen van inkooporders.

Marketplace zorgt voor grotere uitgaven onder beheer door medewerkers toegang tot de juiste items te geven tegen de juiste prijs, met een consument-like e-commerce shopping ervaring voor producten en diensten. Als gevolg daarvan biedt Marketplace inkopers en leveranciers nieuwe mogelijkheden om aan te sluiten én een plek om hun bedrijf te laten groeien.

 

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA