Bedrijfsleiders schrijven open brief voor meer geld borstkankeronderzoek

Bedrijfsleiders schrijven open brief voor meer geld borstkankeronderzoek

Think-Pink geeft aandelen uit via crowdfunding voor wetenschappelijk onderzoek

Donderdag 15 oktober 2015 — Het gebeurt niet elke dag dat een sociale vzw zoals Think-Pink aankondigt om aandelen uit te geven. Het zijn echter geen traditionele aandelen waar je hoopt financiële winst op te boeken, maar gezondheidsaandelen waar het resultaat rechtstreeks impact heeft op het leven en de gezondheid van lotgenoten en alle vrouwen in ons land. “Voor noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker in België, zijn we actief op zoek naar 500.000 Euro. En dat gaan we doen via een actie 500 x 1000 euro waarbij we o.a. de bedrijfssector opzoeken om mee deze sociale verantwoordelijkheid te dragen. We kregen meteen de steun van flink wat bekende bedrijven en bekende bedrijfsleiders” aldus Heidi Vansevenant, voorzitter van Think-Pink.

De crowdfunding komt er door de uitgave van een zogenaamd “gezondheidsaandeel”. Dit moet onderzoek financieren in o.a. het UZ Gent, UZ Antwerpen en het ZOL in Genk. “Het rendement van dit aandeel is voor de gemeenschap. Voor de werkneemsters, de zus, de vriendin, de echtgenote, de moeder. Kortom voor iedereen die ooit kan getroffen worden door deze vreselijke ziekte” aldus Heidi Vansevenant.

De oproep via een open brief kreeg intussen de steun van tal van ceo’s en ondernemingen zoals Jan Pieter De Nul, Caroline Van Marcke, Hans Bourlon en Gert Verhulst (Studio 100), KPMG, Samsung, Europcar, Delhaize, Allinox/Beka en Pascal Cools van Flanders DC.

Lees hier de open brief.

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA