Belfort kleurt roze voor Brugse kerstloop

Belfort kleurt roze voor Brugse kerstloop

Dinsdag 8 december 2015 — Het Brugse belfort krijgt voor het eerst een andere kleur. En daar heeft de jaarlijkse kerstloop op vrijdag 11 december alles mee te maken. De organisatie steunt zo Think-Pink en vraagt meer aandacht voor de strijd tegen borstkanker. 

“Voor dit technische hoogstandje krijgen we de steun van Eandis. Zij voorzien de 67 lampen van de nodige kleurfilters”, aldus organisator Ivan Degrieck. Met 5.000 deelnemers aan de start is de kerstloop van Brugge uitgegroeid tot een bijzonder evenement. “De Brugse binnenstad, de kerstmarkt en uiteraard lopen voor het goede doel zorgen voor een unieke sfeer.”

Roze kerstmutsen

Al meer dan 350 deelnemers steunen Think-Pink met een roze kerstmuts. Iedereen die Think-Pink een warm hart toedraagt kan vóór de start zo'n roze kerstmuts bekomen in de speciale Think-Pinkzone op ’t Zand. Bovendien kan je op dezelfde locatie deelnemen aan een fotowedstrijd.

“We roepen alle deelnemers op om met roze accenten aan de start te verschijnen”, zegt Heidi Vansevenant, voorzitter van Think-Pink. “Wie zich vooraf laat fotograferen in onze Think-Pinktent maakt kans op bijzonder leuke eindejaarsprijzen.”

THINK-PINK vraagt aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt Think-Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.