Belgische kilometerheffing:  DKV lanceert Facebook-pagina bij start officiële klantenregistratie

Belgische kilometerheffing: DKV lanceert Facebook-pagina bij start officiële klantenregistratie

Maandag 12 oktober 2015 — Om haar klanten op de hoogte te houden van alle nieuwigheden in de sector, inclusief alle informatie rond de nieuwe kilometerheffing in België, lanceert DKV Euro Service een eigen Facebook-pagina. DKV was al langer actief op de sociale media met een eigen blog (www.dkv-euroservice.com), Twitter-pagina (@DKV_Benelux) en LinkedIn-profiel (DKV Euro Service Benelux). De lancering van de gloednieuwe Facebook-pagina (DKV Euro Service Benelux) is perfect getimed, en viel samen met de start van de officiële klantenregistratie per 1 oktober. ‘Like us’ vandaag nog op Facebook en mis geen enkele update. 

Officiële klantenregistratie
Na de pre-registratieperiode is DKV op 1 oktober met de officiële klantenregistratie gestart. Op 1 april 2016 wordt in België het VIAPASS-tolsysteem via satelliet ingevoerd voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton. Vanaf die datum zal een verplichte On Board Unit het huidige Eurovignet vervangen. Uiteraard is het mogelijk om de kilometerheffing via DKV Euro Service te betalen. DKV zorgt voor een soepele overgang van het Eurovignet naar de On Board Unit. Hiermee biedt DKV haar klanten een extra waardevolle dienst binnen het bestaande allround-pakket.

Transporteurs die willen gebruikmaken van deze nieuwe diensten, kunnen hun gegevens invoeren op de website van DKV en de vereiste documenten (bv. kopieën van de inschrijvingsbewijzen) uploaden. De klant geeft DKV de toestemming om een registratie uit te voeren in zijn of haar naam. DKV controleert de documenten, voert de registratie uit en voltooit de tolprocedure met toloperator Satellic NV. Vervolgens worden de On Board Units verzonden naar het vervoersbedrijf. Door de hele administratie in verband met de Belgische kilometerheffing van A tot Z op zich te nemen, maakt DKV het verschil. Ook hier is het ‘ontzorgen’ van de klant het uitgangspunt bij uitstek.

Voor meer informatie zie www.dkv-euroservice.com/toll-belgium.

DKV Euro Service
DKV Euro Service is al ca. 80 jaar een van de meest toonaangevende service providers op gebied van wegvervoer en logistiek. Variërend van verzorging onderweg zonder contante betaling bij 54.700 acceptatiepunten van allerlei merken tot aan tol afrekenen en btw-restitutie biedt DKV tal van diensten met als doel kostenoptimalisatie en effectief fleet management op de Europese wegen. DKV maakt deel uit van DKV MOBILITY SERVICES Group, die 700 medewerkers heeft. In 2014 realiseerde deze groep, die in 42 landen vertegenwoordigd is, een omzet van 5,7 miljard euro.

Momenteel zijn er circa 2,5 miljoen DKV CARDS en on board units in omloop bij ruim 120.000 klanten. In 2014 is de DKV CARD voor alweer de tiende achtereenvolgende keer uitgeroepen tot Beste Merk in de categorie fuel en service cards.

Voor meer informatie: www.dkv-euroservice.com
Of via social media: Twitter, LinkedIn of Blog site