Bike for Think-Pink Challenge 2016

Bike for Think-Pink Challenge 2016

42 dames op de fiets verzamelen 50.000 euro voor Think-Pink

Donderdag 19 mei 2016 — Op dinsdag 24 mei 2016 wordt om 10 uur het startschot gegeven voor de Bike for Think-Pink Challenge. 42 dames verzamelen dinsdagmorgen in het CC Blikveld in Bonheiden voor een zesdaagse fietstocht doorheen Vlaanderen. De deelnemers zullen elke dag op een andere locatie overnachten en doorkruisen zo Bonheiden, Merelbeke, Brugge, Mesen, Geraardsbergen en Sint-Joris-Weert. Ze verzamelden de afgelopen weken intussen meer dan 50.000 euro voor Think-Pink. 

Van wafelverkoop tot bingo

Om deel te nemen aan de Bike for Think-Pink Challenge wordt er gevraagd aan elke deelnemer om minstens 1000 euro aan fondsen in te zamelen. Er werden allerlei activiteiten georganiseerd van wafelverkopen, spaghettiavonden tot bingonamiddagen. Zo hebben de deelnemers al meer dan 50.000 euro.  “Dit bedrag wordt 100% geïnvesteerd in het SMART-fonds, dat het wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker in  België steunt. In ons land wordt één vrouw op negen getroffen door borstkanker. Met 6.000 nieuwe gevallen per jaar is borstkanker in Vlaanderen de meest voorkomende kanker bij vrouwen” aldus voorzitter Heidi Vansevenant.

Feestelijke aankomst

Think-Pink gemeente Bonheiden zorgt op zondag 29 mei voor een feestelijke aankomst aan het Kasteel van Zellaer. Tussen 11u00 en 14u00 zijn alle familieleden, vrienden van deelnemers en andere sympathisanten welkom voor een familiebrunch.

De gemeente Bonheiden voorziet om 13u en 15u initiaties Geocache, doorlopend kan je genieten van randanimatie zoals de “10.000 stappen-wandeling”, springkastelen, kindergrime en nog veel meer. Bovendien zijn er vanaf 14u kappers om staarten te knippen voor het Geef om Haar fonds. Ook is er de mogelijkheid om iets te drinken aan de bar of wafels en pannenkoeken en te eten. De deelnemers zullen vanaf 16u00 verwelkomt worden aan onze Think-Pink startboog.

’s Morgens komt bovendien Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts een gloednieuwe fietsstraat inrijden, samen met het gemeentebestuur van Bonheiden, Mechelen en Putte.

Meer info

Over Think-Pink

Think-Pink is de nationale borstkankercampagne die zich dagelijks inzet voor borstkankerpatiënten en hun lotgenoten. De organisatie wordt gekenmerkt door het roze lintje. Dit is een internationaal kenteken voor de bewustmaking van borstkanker.

De organisatie heeft vier specifieke doelstellingen: sensibiliseren, informeren, financieren van wetenschappelijk onderzoek en financieren van zorg- en nazorgprojecten. Om deze doelstellingen te verwezenlijken organiseert Think-Pink doorheen het jaar verschillende sportevenementen. De opbrengsten hiervan worden 100% geïnvesteerd in de fondsen.