Borstkankerpatiënten aan de start van AG Antwerp 10 Miles & Marathon

Borstkankerpatiënten aan de start van AG Antwerp 10 Miles & Marathon

“Een goede sportbeha is even belangrijk als goede loopschoenen”

Bewegen is belangrijk voor preventie en herstel van borstkanker. Lopen is een van de meest toegankelijke sporten. Maar ongemakken tijdens het lopen zijn voor veel vrouwen een struikelblok. En daarbij zijn niet alleen de juiste schoenen van belang, maar ook een sportbeha die perfect zit. Die vermindert de beweging van borsten met 70 % en maakt lopen een stuk aangenamer. Dat geldt zeker voor vrouwen die een borstoperatie en -reconstructie ondergaan hebben of borstprotheses dragen. “Daarom zetten we afgelopen jaar in op vrouwen sensibiliseren om een goede sportbeha aan te schaffen” vertelt Heidi Vansevenant van Think-Pink, de nationale borstkankercampagne. Speerpunt is het Anita-project, dat 9 lotgenoten perfect voorbereidde op de AG Antwerp 10 Miles & Marathon dit weekend.

Niet alleen lotgenoten hebben baat bij de juiste sportbeha. Ook beginnende lopers beseffen te weinig hoe bepalend die is. “Daarom besloten we om met lingeriemerk en prothesespecialist Anita en loopspeciaalzaak Runners’ Lab aan tafel te zitten. Een communicatiecampagne duidde al het belang van sportbeha’s, want een goede sportbeha is even belangrijk als goede schoenen”, onderstreept Heidi Vansevenant van Think Pink.

Hetzelfde thema staat centraal op het Women Only-infopunt op de AG Antwerp 10 Miles & Marathon van Runners’ Lab, Anita en Think-Pink. Vrouwen kunnen langskomen voor advies en sportbeha’s passen en kopen. Daarnaast werkt Think-Pink ook samen met borstklinieken, sportclubs en andere partners om dit thema onder de aandacht te brengen.

Brug na oncorevalidatie voor de Anita’s

De Anita’s: zo heten de lotgenoten die zondag aan de start verschijnen. Dankzij lingeriemerk Anita bereidden ze zich zes maanden voor op hun loopprestatie, met training én een sportbeha op maat. Tijdens de loopwedstrijd krijgen ze de steun van hun buddy’s en van bedrijven zoals DCA, die met hun deelname ook borstkankeronderzoek steunen.

Het project kadert in de postoncorevalidatieprojecten waar Think-Pink sterk op inzet. “Sport – en bij uitbreiding een andere levensstijl – tijdens en na een borstkankerbehandeling zorgt voor een sneller herstel en beschermt tegen een nieuwe kanker”, gaat Heidi Vansevenant verder. “Maar opnieuw sporten is niet vanzelfsprekend. Hun lichaam heeft heel wat doorstaan, en vaak missen lotgenoten ook vertrouwen in hun lichaam. Na de oncorevalidatie van twaalf weken staan ze er bovendien alleen voor. De begeleiding op maat die de projecten van Think-Pink biedt, zorgt ervoor dat ze met vertrouwen en de nodige ondersteuning een sportief doel bereiken, of dat nu een kwarttriatlon, fietsuitdaging of loopwedstrijd is.”

Ontdek het trainingstraject en het verhaal van de Anita’s hier. Meer info op think-pink.be.

Contacteer ons
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi