Brussel wandelt en loopt tegen borstkanker

Brussel wandelt en loopt tegen borstkanker

Het groene hart van Brussel, Ter Kamerenbos, wordt helemaal roze tijdens de Race for the Cure op 10 september. Wandelaars en lopers verzamelen er om sportief hun steun voor de strijd tegen borstkanker te tonen. De nationale borstkankercampagne Think-Pink, die vorig jaar nog 3.624 mensen mocht verwelkomen, verwacht voor deze vierde Race for the Cure Brussels maar liefst 6.000 deelnemers, een absoluut record!

Geef borstkanker geen kans: onder dat motto leggen wandelaars en lopers op eigen tempo een afstand van respectievelijk 3 en 6 km af. Dat doen ze niet zomaar, want de Race for the Cure is ’s werelds grootste evenement in de strijd tegen borstkanker. Lotgenoten in een roze T-shirt, die borstkanker hebben of hadden, staan centraal. Zij worden omringd door de witte T-shirts van mensen om hen heen en sympathisanten.

Samen solidair sterker

Dit jaar duikt voor het eerst een nieuwe kleur op: de blauwe T-shirts van de Team Captains. Zij zijn de sleutel tot de massale inschrijvingen van dit jaar. Want samen deelnemen in teams van ten minste 10 is extra interessant: deelname kost maar € 10 per persoon en het groepspakket ligt handig voorbereid klaar. Groepen van meer dan 50 leden krijgen zelfs een eigen tentje.

Er is bovendien geen mooiere manier om je solidariteit met lotgenoten te betuigen dan in groep deelnemen.

“Heel wat teams verenigen zich rond een lotgenoot”, vertelt Think-Pinkoprichter Heidi Vansevenant. “Samen tonen ze hun steun en vieren ze het leven. Ook collega’s bundelen vaak de krachten en maken er een leuk teamevenement van.”

Wereldwijde beweging

Wat dit signaal nog mooier maakt, is dat wereldwijd mensen om dezelfde redenen deelnemen aan de Race for the Cure.

“De Race for the Cure werd voor het eerst georganiseerd in 1983 in het Amerikaanse Dallas door de organisatie Susan G. Komen. Meer dan 30 jaar later vinden wereldwijd zo’n 150 Races for the Cure plaats, goed voor samen een miljoen deelnemers”, legt Heidi Vansevenant uit. “Samenkomen en bewegen zonder prestatiedruk is een mooi gebaar, maar ook belangrijk. Want bewegen speelt een belangrijke rol in preventie van en herstel tijdens en na borstkanker. De afstanden zijn bewust haalbaar om de drempel zo laag mogelijk te houden, zodat zo veel mogelijk lotgenoten ook kunnen deelnemen.”

In België staat vzw Think-Pink in voor de organisatie van de Race for the Cure in Namen, Brussel en Antwerpen. De Race for the Cure Namen stond in mei op het programma. Op 24 september is het de beurt aan Antwerpen.

Een onvergetelijke dag

In het Brusselse Ter Kamerenbos hangt op 10 september een onvergetelijke sfeer. De Race for the Cure staat garant voor een dag gevuld met talrijke activiteiten en animatie zoals Zumba. Op het menu staan gezond bewegen, emoties, solidariteit en nieuwe ontmoetingen. Na het sportieve deel is er tijd om na te genieten met een glaasje en tapas, ter plaatse te verkrijgen.

Iedereen is welkom, mannen en vrouwen, van jong tot oud. Zelfs honden mogen meewandelen of -lopen. Inschrijven in team (€10 p.p.) kan tot en met 4 september. Individuele inschrijvingen registreren kan voor € 12 tot en met 6 september. Wie de dag zelf graag inschrijft, kan dat vanaf 9 uur voor € 15. Ga dus de uitdaging aan en schrijf je in, individueel of in team!

Contacteer ons
Over Square Egg BVBA

What Square Egg stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi