De allereerste ‘Ortler Mountain Challenge for ALS’

Samen met Gella Vandecaveye en Niels Albert sporten voor het goede doel

Zondag 10 april 2016 — Dat ALS een vreselijke ziekte is hoeft niet meer gezegd. Iedereen kent intussen deze ongeneeslijke aandoening door de grote hoeveelheden ijswater die vorig jaar tijdens de ”Ice Bucket Challenge” over bekende en minder bekende mensen werden gegooid. Maar daarmee is niet alles opgelost. Wetenschappelijk onderzoek is duur én tijdrovend. 

Om actueel onderzoek verder te ondersteunen en nieuwe onderzoeksprojecten mee mogelijk te maken, organiseert de Vlaamse vzw ‘Een hart voor ALS’ dit jaar voor het eerst de ‘Ortler Mountain Challenge for ALS’, een internationaal sportief event dat zich richt tot wielerfanaten, trailrunners en stevige wandelaars. Het event vindt plaats op 7, 8 en 9 juli 2016 in Sulden am Ortler (Solda), Stelvio National Park, Zuid-Tirol, Italië. 

Ortler Mountain Challenge for ALS

De organisatie biedt 3 challenges (uitdagingen) en 1 familiewandeling. Deelnemers kiezen of ze deelnemen aan 1, 2 of 3 van de activiteiten.

  • 7 en 8 juli zijn voorbehouden voor de fietsers. Zij kunnen op donderdag naar hartenlust de Stelvio (70 km) beklimmen en voor de ‘die hards’ komt vrijdag de combo Mortirolo/Gavia aan de beurt (100 km). Voor de kenners zijn dit legendarische cols uit de Giro.
  • Op 9 juli is er de Ortler Ronda Classic Trailrun, 22 km lang, voor trailrunners, geoefende lopers en stevige wandelaars. 
  • Daarnaast is er, eveneens op 9 juli, de 7.5 km lange Ortler Family Track voor minder doorwinterde lopers en wandelaars.

Een hart voor ALS vzw plant ieder jaar, tijdens het tweede weekend van juli, een vervolgeditie, zodat de Ortler Mountain Challenge uitgroeit tot een jaarlijks treffen van wielrenners, lopers en bergwandelaars. Tevens worden er aantrekkelijke verblijfsformules aangeboden in aanloop naar en tijdens het event. 

Info over de Ortler Mountain Challenge for ALS, hoe in te schrijven, en over de aangeboden accommodatie, kan u terugvinden op de website http://www.ortlermountainchallenge.com. Voor groepen (vanaf 20 personen) kunnen totaalarrangementen worden uitgewerkt. Voor bedrijven zijn er interessante sponsormogelijkheden, desgewenst gecombineerd met deelname aan de challenges. De start van een mooie incentive? 

Gella Vandecaveye en Niels Albert, sportief ambassadeurs

Gella en Niels aanvaardden het sportief ambassadeurschap en zullen zich respectievelijk als meter en peter inzetten voor de Ortler Mountain Challenge. Deze 2 kleppers behoeven weinig introductie en zullen niet alleen bijdragen tot het imago van dit sportief event, maar ook ter plaatse actief deelnemen. Samen sterk in de strijd tegen ALS!

Quotes

” Door het organiseren van een sportief evenement willen we het verschil in fysieke conditie benadrukken tussen een gezonde sporter en een ALS-patiënt. Wij dagen u uit, niet alleen om deel te nemen, maar ook om ons te helpen met het verhogen van de bekendheid van ALS en idealiter uw eigen persoonlijke campagne tot fondsenwering te starten. ” (Alain Verspecht, ALS patiënt, voorzitter vzw Een hart voor ALS)

“Ik organiseer al jaren diverse vakanties voor actieve en avontuurlijke mensen in deze regio. Vorig jaar begon ik te dromen van een internationaal sportief liefdadigheidsevenement met Sulden am Ortler als basis. Mijn ideeën werden met veel enthousiasme onthaald bij de plaatselijke bevolking. Niet alleen de burgemeester, maar ook de lokale hoteleigenaars, de bergredders en de pers boden hun medewerking . Het vinden van een goed doel was niet moeilijk. Enkele maanden geleden had ik Een hart voor ALS leren kennen en ik voelde me meteen met hen verbonden. Bovendien werkt Een hart voor ALS op een zeer transparante manier en is de vereniging direct verbonden met het ALS Onderzoekslaboratorium aan de KU Leuven.” (Benny De Baets, projectmanager)

 

Interesse? 

Stuur een e-mail naar info@ortlermountainchallenge.com of neem telefonisch contact met Benny De Baets, projectmanager, op het nummer +32 (0)477 266 969.

Over de vzw Een hart voor ALS

Een hart voor ALS is een onafhankelijke vzw met een duidelijke focus: fondsenwerving ten voordele van het wetenschappelijk onderzoek naar ALS. Zie ook http://www.eenhartvoorals.be.

Katrien Asselbergh (Secretaris): “De beslissing om te starten met onze eigen fondsenwerving, was er één recht uit het hart, vandaar ook de naam ‘Een hart voor ALS®’. Tegelijkertijd wilden we het ook anders doen dan de gemiddelde fondsenwervende organisatie: Een hart voor ALS ® moest uitblinken in transparantie! Dit is dan ook de reden waarom we in 2013 beslist hebben een fonds op te richten aan de KU Leuven, het Hart voor ALS Fonds. Alle giften komen rechtstreeks in het fonds terecht en gaan van daaruit naar het onderzoeksteam van Prof. Wim Robberecht, wereldautoriteit op het vlak van ALS onderzoek.”

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA