De DG Digitale transformatie geeft e-facturatie een duwtje in de rug

De DG Digitale transformatie geeft e-facturatie een duwtje in de rug

De DG Digitale Transformatie zet op donderdag 7 november haar deuren open voor de “E-Invoicing Summit 2019”, het eerste e-facturatiecongres in België. De gelegenheid bij uitstek om de veralgemening van e-facturatie in België onder de aandacht te brengen.

De Europese Commissie wil dat e-facturatie tegen 2020 de meest gangbare factureringsmethode in Europa wordt. De Belgische overheid onderschrijft deze doelstelling en streeft naar de veralgemening van e-facturatie.

Elektronisch factureren is snel, efficiënt en duurzaam en een belangrijke bouwsteen voor de verdere digitalisering. Het DG Digitale Transformatie (FOD Beleid en Ondersteuning) speelt een belangrijke rol in de promotie en ondersteuning van e-facturatie als onderdeel van deze transformatie.

Heliview, de organisator van het congres, brengt op deze dag leveranciers en dienstverleners in contact met eindgebruikers. Verwacht je aan interessante keynotes en use cases, maar ook aan interactieve break-out sessies. De ideale gelegenheid dus om kennis te delen en interessante contacten te leggen.

Serge Libert, Project Manager bij het DG Digitale Transformatie: “Het verwelkomen van het eerste Belgische e-facturatiecongres is een concrete maatregel van de FOD Beleid en Ondersteuning om e-facturatie in België te promoten. De FOD BOSA neemt nog tal van andere maatregelen, waarvan de bekendste Mercurius is. Deze “elektronische postkamer” ontvangt de facturen, en andere elektronische documenten in de aankoopcyclus, die gericht zijn aan alle Belgische overheidsinstanties. Deze maatregelen vergemakkelijken de uitvoering van de Europese richtlijn 2014/55/EU, die de overheid verplicht om sinds april 2019 gebruik te maken van elektronische facturatie.”

Ruben van Herpen, Conference Producer bij Heliview: “In 2007 werd de eerste editie van dit congres in Nederland georganiseerd. Dit jaar vond de 12e editie plaats met bijna 300 bezoekende eindgebruikers en meer dan 25 zakelijke partners. Het Factuurcongres is een gevestigde naam geworden in de financiële wereld. De organisatie is een partnerschap aangegaan met Belgische stakeholders zoals DG Digital Transformation bij het organiseren van de Belgische E-invoicing Summit 2019 om ook de acceptatie van E-invoicing in België te helpen ”.

Het congres is gratis voor professionele eindgebruikers die openstaan om  persoonlijke gesprekken te hebben met verschillende leveranciers. Meer informatie over de “E-Invoicing Summit 2019” vind je op https://e-invoicing.heliview.be/.

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi