DKV als digitale mobiliteitsmanager (4/4)

DKV als digitale mobiliteitsmanager (4/4)

The Future is Now - Blogserie over de transportsector anno 2030 door Gertjan Breij, Managing Director DKV Euro Service Benelux

The future is now: de toekomst is nu al begonnen. Nieuwe, digitale innovaties hebben een disruptieve werking op de transportsector. De individuele consument wordt steeds machtiger. Voor de nieuwe generaties Y en Z komt de deeleconomie als tweede natuur. Milieu wordt een kostenpost. Dit alles maakt dat de transport- en logistieke sector de komende jaren aan stevige veranderingen onderhevig is. Bedrijven die hier niet op reageren, zullen het uiteindelijk verliezen van de flexibelere, kinetische concurrent. In deze afsluitende blog wil ik u graag laten kennismaken met de strategieën die DKV Euro Service hanteert om ook in 2030 nog dé leidende mobiliteitspartner voor Europa te zijn.  

 

Bij DKV Euro Service is de digitale transformatie al rond het jaar 2000 ingezet. Tussen 1950, het jaar waarin DKV in Duitsland de tankcheques introduceerde, en het jaar 2000 ging de rol van DKV niet veel verder dan die van ‘cash-free’ reizen onderweg. Vanaf 2000 vond de introductie van nieuwe diensten plaats, waardoor DKV in staat was om te transformeren van ‘cash-free-reizen-partner’ tot allround mobiliteitspartner. Denk bij deze diensten aan de VAT Refund services, maar ook onze automatiseringsoplossingen die fleet management vereenvoudigen, zoals DKV eREPORTING. Ook richting de toekomst blijft DKV werken aan het ontwikkelen van digitale oplossingen die fleet management en supply chain management vereenvoudigen. Zo hebben we in 2016 ruim 200 nieuwe teamleden aangenomen die zich vooral met het ontwikkelen van nieuwe IT-oplossingen bezighouden, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van de DKV BOX EUROPE, de overkoepelende tolbox (OBU) voor Europa, met slechts één contract, één gelijkvormige afrekening en talrijke plannings- en analysemogelijkheden.

Kijken we naar 2030, dan hebben we de rol van DKV gedefinieerd als zijnde ‘aggregator van mobiliteitsdiensten’. Aan de ene kant willen we ‘best-in-class’ blijven op het gebied van de producten en oplossingen die elke onderneming in de transport- en logistieke sector nodig heeft, zoals een tolbox en een VAT Refund service. Aan de andere kant voorzien wij dat de rol van DKV verandert van ‘leverancier’ naar ‘regisseur’. Dit zal uiteindelijk resulteren in een mobiliteitsmanagementplatform: een platform-as-a-service voor datamanagement van alles wat met mobiliteit te maken heeft. In dit platform wordt niet alleen voorzien in de producten en services die wij nu al leveren, zoals tol, brandstof, financiële- en mobiliteitsservices, maar waarin ook oplossingen van fleet management serviceproviders worden opgenomen. Eén (cloud-based) platform voor transactieverwerking, inzicht, overzicht en management van de volledige fleet, ongeacht hoe die er in 2030 ook uit zal zien.

Ondanks serieuze investeringen in IT, in onze organisatiestructuur- en cultuur en onze mensen en een visie over onze rol over 30 jaar, zijn we ons ervan bewust dat we onze strategie elk moment weer moeten kunnen aanpassen. Agile en flexibel blijven is van levensbelang. Om die reden blijven wij vasthouden aan vijf belangrijke business principes: compliance, continuïteit, kostenbeheersing, flexibiliteit en operational excellence. Bij alles wat wij doen staat centraal dat wij een bijdrage willen leveren aan de continuïteit en de compliance van de operatie van onze klanten. Dit doen wij door het bieden van flexibele oplossingen die de kosten helpen beheersen en de operational excellence verbetert. Deze kernwaarden zullen nooit veranderen, ondanks de snel veranderende wereld waarin we vandaag opereren.

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert Square Egg BVBA
Sandra Van Hauwaert Square Egg BVBA
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi