DKV boekt topresultaat ondanks all-time dip in dieselprijzen

DKV boekt topresultaat ondanks all-time dip in dieselprijzen

Succesvolste jaar in ruim 80 jaar bedrijfsgeschiedenis / uitbreiding Europees personeelsbestand met max. 100 arbeidsplaatsen voorzien

Dinsdag 2 februari 2016 — DKV MOBILITY SERVICES Group – met daarin onder meer Europees marktleider op gebied van tank- en service cards DKV EURO SERVICE – heeft in 2015 een totale bedrijfsomzet van 5,8 miljard euro gerealiseerd. Dit komt overeen met een groei van 1,8% vergeleken met afgelopen jaar. “Hoewel de dieselprijs vorig jaar door het toenmalig overaanbod op de wereldmarkt gemiddeld 12% lager lag dan in het jaar ervoor, heeft DKV Group de ontwikkelingen met succes tegengegaan”, zegt algemeen directeur Dr. Alexander Hufnagl. “Wanneer je het lage dieselprijsniveau van 2015 buiten beschouwing laat, komt de omzet zelfs uit op 6,3 miljard euro”, zegt directeur Dr. Werner Grünewald in aansluiting hierop. 

Compensatie lage dieselprijzen
DKV Group is erin geslaagd deze ontwikkelingen tegen te gaan dankzij het opnemen van andere nationale tolsystemen (zoals Rusland), de succesvolle introductie van de NOVOFLEET Card voor personenwagenparken en de uitbreiding van zijn Europees verzorgingsnetwerk richting Eurazië. Verder stond veel in het teken van efficiëntieverbetering. Zo heeft REMOBIS, marktpartij binnen de groep die gespecialiseerd is in restitutie van buitenlandse btw ten behoeve van vervoerders, de gemiddelde Europese restitutietijd gehalveerd.

Voortdurende prioriteit aan consultancy en klanttevredenheid
Ondanks de recente, succesvolle acquisitie van nieuwe klanten ziet de ondernemingsgroep een bestendige samenwerking en partnerrelatie met de klant als garantie voor succes. Ieder van hen krijgt individueel advies en een eigen, toegewezen contactpersoon. “Er zijn bij ons klanten die al meer dan 40 jaar op onze producten en diensten vertrouwen”, aldus een tevreden directeur Alexander Hufnagl. “Op grond van onderzoek dat we ieder jaar door een onafhankelijk marktinstituut laten uitzetten, vindt meer dan twee derde van onze klanten ons beter dan de concurrentie; 70,8 procent zou ons desgevraagd bij anderen aanbevelen.”

DKV Group zet voor 2016 in op bestendige, rendabele groei
Om consequent in te kunnen spelen op toekomstige eisen zoals het incorporeren van andere Europese tolsystemen en gestage doorontwikkeling van de afreken-infrastructuur en nieuwe bedrijfssectoren, voorziet DKV Group voor 2016 een uitbreiding met maximaal 100 arbeidsplaatsen in de sectoren Customer Service, IT, Product Management en Sales. Als gevolg hiervan zal de Europese personeelsbezetting tot ca. 880 toenemen. 

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA