DKV en ROLAND Assistance vieren kwarteeuw partnerschap

DKV en ROLAND Assistance vieren kwarteeuw partnerschap

Dinsdag 27 juni 2017 — DKV Euro Service en Roland Assistance vieren deze maand hun 25-jarig samenwerkingsverband. Zowel in de wereld van de verzekeringen als die van de transport en logistiek is dergelijk jubileum een unicum. 

De samenwerking kwam tot stand in 1992, toen DKV Euro Service samen met ROLAND Assistance de DKV alarmservice (nu: DKV ASSIST) oprichtte. Deze dienst groeide in de loop der jaren uit tot een krachtige en effectieve 24-uurs service voor de klant. Aanleiding was de enorme behoefte aan pech- en ongevallenhulp in die tijd. Niet in het minst omdat de complete transportsector na de Duitse hereniging een enorme vlucht doormaakte, met onder andere een sterke toename in het oost-westvervoer.

Gertjan Breij, managing director van DKV Euro Service Benelux: “Het zit in onze DNA om onze klanten te ontzorgen van een hele hoop administratie, maar ook om hen met raad en daad bij te staan in noodgevallen. En dat laatste doen we dus al 25 jaar lang, zodra we aanvoelden dat onze klanten behoefte hadden aan ondersteuning in noodgevallen, ook buiten kantooruren, ’s nachts en in het weekend. Ondertussen kunnen onze klanten via de DKV alarmcentrale elke service afrekenen die ze voor de afhandeling nodig hebben. Naast pechhulp, reparaties en kaartblokkering bij verlies of diefstal omvat onze productportefeuille tal van andere diensten; een ontwikkeling waar we trots op zijn. Dat geldt ook voor het feit dat we ons aanbod steeds weer opnieuw en met succes samen verder hebben kunnen ontwikkelen en aanpassen aan de noden van de klant.”

Buiten hulp bij pech, reparaties en blokkeren van kaarten in geval van diefstal of verlies omvat DKV ASSIST nog veel meer diensten. Bijvoorbeeld het instellen van individuele afnamelimieten per klant, vervangend vervoer, tolk- en vertaaldiensten, hotelreserveringen voor chauffeurs en eventuele passagiers, contant-geldservice en hulp bij het vervangen of opnieuw aanvragen van officiële papieren.

Frank Feist, algemeen directeur van ROLAND Assistance, vult aan: “Unieke eigenschappen van onze diensten zijn onder meer de speciale gerichtheid op truckvervoer en de vakbekwaamheid van onze medewerkers, zowel technisch als taalkundig. We bieden service in vrijwel elke Europese taalvariant en maken al bij het eerste telefonische contact gebruik van echte voertuigtechnici. Met onze 25 jaar ervaring bieden we de DKV klant een meerwaarde die geen tweede marktaanbieder in huis heeft. Bovendien gaan we de komende jaren de diverse procedures voor DKV nog meer digitaliseren. Zo blijven we inspelen op de marktevoluties en de behoeften van klanten.”

Gertjan Breij

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA