Skip to Content
DKV heeft Europa’s grootste LNG-netwerk

DKV heeft Europa’s grootste LNG-netwerk

Europese mobility service provider DKV biedt toegang tot 230 LNG-stations in negen landen

Op vlak van duurzamere mobiliteit geldt LNG als een van de voornaamste alternatieven voor conventionele brandstof. Transport- en logistieke bedrijven kunnen hun CO2-emissies tot 20% verminderen bij gebruik van LNG in plaats van diesel. Daarom zet de Europese mobility service provider DKV nog meer druk op het uitbreiden van zijn LNG-verzorgingsnetwerk, met nu al meer dan 230 LNG-stations in negen landen. Hiermee biedt DKV het grootste merkonafhankelijke netwerk met ruim 50% van alle Europese LNG-stations. De meest recente toetreders zijn Oostenrijk, Zweden en Finland.

“Het belang van LNG neemt alsmaar toe. In deze tijden van energietransitie willen wij 'Lead in Green' worden, ofwel toonaangevende aanbieder van duurzame verzorgingsoplossingen voor de transportsector,” zegt Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services bij DKV Mobility. Om antwoord te bieden op de stijgende vraag naar alternatieve brandstof neemt DKV elk jaar 5.000 nieuwe tankstations in zijn netwerk op, met daarbij de nadruk op zogenaamde multi-energy stations, die ook alternatieve brandstoffen als LNG, CNG, LPG of waterstof aanbieden.

Bovendien lanceerde DKV in februari 2021 zijn ‘Groene Missie’ en kondigde daarbij aan als bedrijf in 2023 klimaatpositief te zijn en de koolstofintensiviteit van de wagenparken van zijn klanten in 2030 met 30% te hebben verlaagd.

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Sandra Van Hauwaert
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi