DKV trekt de kaart van de doelmatigheid en werkt daarom samen met de Satellic Box om de nieuwe Belgische kilometerheffing af te rekenen

DKV trekt de kaart van de doelmatigheid en werkt daarom samen met de Satellic Box om de nieuwe Belgische kilometerheffing af te rekenen

Voor DKV Euro Service staat de klant, en zijn gegarandeerde service, centraal

Donderdag 12 november 2015 — Op 1 april 2016 gaat in België een nieuw satelliet-gestuurd tolsysteem van start dat in de plaats komt van het huidige Eurovignet. Afrekenen van deze tol is mogelijk via DKV Euro Service, die van begin af aan gaat werken met de unit van tolexploitant Satellic, die alleen voor België geldt.

Gertjan Breij, managing director DKV Euro Service Benelux, legt uit: “Volgens ons is de Satellic Box de enige on board unit die direct bij aanvang van het nieuwe tolsysteem zonder fout werkt”. In september 2015 zijn de technische specificaties voor systeemopname van multi-land tolboxen zoals de DKV BOX door de tolexploitant aangeleverd. “Onze ervaringen met de certificering van de DKV BOX voor Frankrijk, Portugal en Spanje hebben inmiddels uitgewezen dat het tijdvenster naar de start van het nieuwe tolsysteem op 1 april 2016 inmiddels te klein is om nog een multi-land tolbox aan te kunnen bieden. Gegarandeerde klantenservice gaat ons gewoon voor alles”, zo benadrukt Breij. En per slot van rekening bezorgt de introductie van een nieuw tolsysteem de vervoerder ook een extra logistieke taak, neerkomend op registratie, toezending, inbouw en activering van zijn tolkastjes.

DKV Euro Service raadt zijn klanten aan zich in een zo vroeg mogelijk stadium te registreren, ter voorkoming van ophopingen voordat het nieuwe tolsysteem van start gaat.

DKV werkt als participant binnen AGES Maut System GmbH & Co. KG in Langenfeld al geruime tijd aan een oplossing die uiteindelijk moet leiden tot pan-Europees afrekenen van tol (EETS).

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA