Duurzaamheid troef bij DKV en Vanheede

Duurzaamheid troef bij DKV en Vanheede

Transport gaat duurzame toer op

Donderdag 22 september 2016 — Vanheede Environment Group en DKV Euro Service trekken allebei de kaart van duurzaam ondernemen. De twee bedrijven zetten sinds jaar en dag in op een duidelijke strategie inzake Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Deze inspanningen leiden niet alleen tot een betere aarde voor ons allemaal, maar werpen ook vruchten af in de business. Zo stellen beide bedrijven dat ze, door maatschappelijke verantwoording te nemen, concurrentievoordeel doen.

Vanheede en DKV werken samen sinds 2014. In eerste instantie is die samenwerking opgestart om Vanheede te ontzorgen van een hele hoop administratie. Zo kan Vanheede bij DKV terecht voor de verwerking en facturatie van de Duitse toll en Liefkenshoektunnel, sinds 1 april ook voor de Belgische tol. Bovendien wordt er gekeken om ook de Franse tol en de tankkaarten in het buitenland aan het lijstje toe te voegen. Peter Degraeve, Logistics Manager bij Vanheede, licht toe: “We zijn een snelgroeiend bedrijf en net daarom is het belangrijk dat we samenwerken met partners die ons daarin kunnen begeleiden. De globale facturatie en de BTW-verwerking, om er maar twee te noemen, helpen ons enorm om onze administratie tot een minimum te beperken. Verder werkt slechts één aanspreekpunt voor verschillende diensten heel efficiënt. Last but not least, vinden we het cruciaal dat ook onze partners sterk inzetten op duurzaamheid. Met een vloot van 250 vrachtwagens en een 50-tal personenwagens, werken we zelf hard aan de optimalisatie en reductie van onze ecologische voetafdruk. Zo heeft 75% van onze vrachtwagens een lage CO emissie waardoor we boven de Euro 4 norm zitten. Daarnaast zijn de grenswaarden voor CO-uitstoot sinds Euro 4 dezelfde gebleven. Meten is weten. Daarom is de rapportage van de gereden kilometers betekenisvol. Dat die dan ook nog eens elektronisch gebeurt, heeft uiteraard een positieve invloed op het papierverbruik.”

Gertjan Breij, managing director van DKV Euro Service Benelux, geeft uitleg bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen van DKV: “Voor organisaties die actief zijn in de transport & logistieke sector, gaat een beduidend onderdeel van hun MVO-strategie over het compenseren van CO2-uitstoot. Het geeft ons voldoening dat niet alleen wijzelf maar ook onze klanten hier de nodige aandacht aan besteden. Vanheede heeft inzake duurzaamheid een sterke reputatie in de markt. Ik ben er trouwens van overtuigd dat DKV en Vanheede elkaar hebben gevonden, net door die wederzijdse inspanningen op dat vlak. Wat DKV betreft, zijn we blij dat we hier een oplossing kunnen bieden met de DKV Card Climate, onze klimaat-neutrale tankkaart waarmee wagenparken 100% CO2-neutraal rijden. Daarnaast hebben we de DKV Card + Charge ontwikkeld voor hybride vrachtwagens, voorlopig alleen in Duitsland geïntroduceerd maar andere landen worden zo snel als mogelijk aan het netwerk toegevoegd.”

Maatschappelijk ondernemen gaat niet alleen over CO2-uitstoot. Het gaat ook om het nemen van verantwoordelijkheid voor de mensen én onze planeet. Daarom heeft DKV ervoor gekozen om een project te ondersteunen dat de kwaliteit van het leven op onze planeet verbetert. Gertjan Breij: “Een van die projecten is “Een strijd tegen ondervoeding, een strijd tegen kindersterfte” in Mozambique, opgezet door UNICEF Nederland. Wij hebben dat project verbonden aan het Belgische tolsysteem waardoor bedrijven die bij ons intekenden, automatisch een bijdrage leverden aan het project. Zo gaven al onze klanten, dus ook de Vanheede Environment Group, automatisch donaties om kinderen daar te voorzien van voedsel en vitaminen.”

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA