Een nieuw tijdperk voor wereldwijde handel

Een nieuw tijdperk voor wereldwijde handel

Rapport verkent de belangrijkste factoren die de wereldhandel in 2020 stimuleren

Het nieuwe rapport A New Era: Global Trade in 2020 and Beyond is nu uitgebracht. Het rapport, uitgevoerd door The Economist Intelligence Unit en financieel mogelijk gemaakt door Basware, richt zich op de belangrijkste factoren die de wereldwijde handel het komende jaar stimuleren. De bevindingen zijn gebaseerd op diepte-interviews met experts in de wereldhandel. De interviews vonden plaats in maart 2020.

De vijf aandachtsgebieden geïdentificeerd door de experts zijn:

  1. Covid-19
  2. Amerikaans handelsbeleid ten aanzien van China
  3. Handelsbeleid van de VS jegens de EU
  4. Stijgend non-tarifair protectionisme
  5. Belasting op digitale handel

Deze onderwerpen zijn nauw verweven met de voortdurende effecten van de pandemie van het coronavirus. De overkoepelende visie is een gevoel van pessimisme over de vooruitzichten voor de wereldhandel voor het komende jaar. Toch is er ook optimisme voor bedrijven die snel kunnen identificeren hoe deze ontwrichting hun bedrijf beïnvloedt en die zich kunnen aanpassen aan bekende structurele veranderingen, waaronder onzekerheid in supply chains.

"Deze ongekende gezondheidscrisis heeft de essentie door elkaar geschud van wat volgens velen een stabiel, voorspelbaar onderdeel was van zakendoen", zegt Dany De Budt, Country Manager BeNeLux bij Basware. “Traditionele strategieën voor bedrijfscontinuïteit zijn onder deze omstandigheden nutteloos gebleken. Bedrijven met volledig gedigitaliseerde workflows en een hoge mate van automatisering zullen zich altijd beter kunnen aanpassen aan onvoorziene omstandigheden van vandaag en in de toekomst, met behoud van volledige bedrijfscontinuïteit en zichtbaarheid van uitgaven. Toekomstbestendigheid door automatisering en prioriteit geven aan de mogelijkheid om overal te blijven werken met veilige toegang tot de cloud, moet nu hoog op ieders agenda staan."

Het rapport bekijkt impactscenario's die een toenemende verleiding van protectionisme omvatten, met exportcontroles die al door veel landen zijn ingevoerd, voornamelijk op medische apparatuur en landbouwbenodigdheden, en de vertraging van belangrijke termijnen, waaronder een ban op douanerechten op elektronische transacties en de verwachte start van fase twee van de handelsovereenkomst tussen de VS en China.

Dit alles stelt mondiale bedrijven voor de uitdaging om adaptief te zijn in hun toeleveringsketens en responsief te zijn in hun financiële operaties, in een tijd van grote onzekerheid.

Klik hier om een ‚Äč‚Äčkopie van het rapport te bekijken of te downloaden.

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Sandra Van Hauwaert
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi