Eerste on-board units nu ook in Nederland geïnstalleerd door DON Trucking

Eerste on-board units nu ook in Nederland geïnstalleerd door DON Trucking

DKV BOX EUROPE is algemeen beschikbaar vanaf het 4e kwartaal 2018

De DKV BOX EUROPE, de on-board unit waarmee op de kortere termijn in heel Europa tol kan worden afgerekend conform de richtlijnen van EETS (European Electronic Toll Service), doorloopt in augustus de laatste testfase. Ruim duizend tolboxen worden in heel Europa getest door klanten van DKV. Naast transactiegegevens worden ook alle met de on-board unit verbonden processen getest, zoals noodsituaties en klantenservice. De eerste testboxen werden begin augustus al afgeleverd in Tienen, bij Engelbosch. Nu heeft ook Don Trucking in Nederland zijn eerste boxen geïnstalleerd.

Tot de testklanten behoort logistiek dienstverlener Don Trucking. Het transportbedrijf heeft 2 augustus jl. de eerste on-board units ontvangen en geïnstalleerd. Het transportbedrijf zal de DKV BOX EUROPE testen in hun trucks.

"Dankzij de DKV BOX EUROPE zullen onze operationele bedrijfsprocessen vereenvoudigen. Nu moeten we voor elk land apart registeren, met verschillende accounts en veel papierwerk. Straks zijn we met één online portal en één on-board unit klaar. Daarnaast is de installatie echt simpel. De eerste installatie van de eerste on-board unit duurde slechts een kwartier,” zegt Darek Hejnicki, operationeel directeur bij Don Trucking. “Dankzij de DKV BOX EUROPE worden wij in staat gesteld om sneller en accurater te factureren.” voegt Don de Jong, oprichter van Don Trucking, toe.

De DKV BOX EUROPE is sinds mei 2018 online op de website van DKV Euro Service te bestellen en is in het vierde kwartaal van 2018 algemeen beschikbaar. De Belgische tol is de eerste tol die kan worden afgerekend met de DKV BOX EUROPE. De aansluiting van de Duitse tol volgt begin 2019, gevolgd door de zogenoemde DSRC-landen (Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en Portugal). Kort daarna worden ook Italië en de Öresund en Storebaelt bruggen in Scandinavië geactiveerd.

“Het is ons doel om de ingebouwde on-board units vanaf het vierde kwartaal van 2018 te vervangen voor de DKV BOX EUROPE. Op middellange termijn beschikt de gebruiker met de DKV BOX EUROPE dan over slechts een on-board unit voor heel Europa,” zegt Gertjan Breij, Managing Director bij DKV Euro Service. “Het is hierbij belangrijk om aan te geven dat de DKV BOX EUROPE niet nogmaals hoeft te worden vervangen. Het aansluiten van nieuwe landen en de daarbij behorende upgrades verlopen geheel automatisch ‘Over the Air’, ongeacht waar het voertuig zich bevindt en onze klanten kunnen via de online portal eenvoudig landen aan- en uitzetten of de on-board unit toewijzen aan een ander voertuig.”

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert Square Egg BVBA
Sandra Van Hauwaert Square Egg BVBA
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi