Gentse Sofico viert 30-jarig jubileum en blikt meer dan ooit vooruit in een revolutionaire wereld van zakelijke mobiliteit

Gentse Sofico viert 30-jarig jubileum en blikt meer dan ooit vooruit in een revolutionaire wereld van zakelijke mobiliteit

Vandaag viert het Gentse softwarebedrijf Sofico, gespecialiseerd in leasing en fleet management, haar 30ste verjaardag. De markt van nabij opvolgen, trends ontdekken en die mee integreren in de strategische plannen van het bedrijf, zijn de sleutels tot het succes. Het bedrijf startte in 1988 met vier werknemers en één Belgische klant. Vandaag is Sofico een wereldspeler van formaat met 250 medewerkers, kantoren in acht landen en klanten in 22 landen.

De sector van de autoleningen en -leasing bevinden zich vandaag op een kantelpunt gezien de snelle evolutie naar connected, autonome, gedeelde en elektrische voertuigen. Reeds drie decennia lang groeit en bloeit Sofico, net door het nauwgezet opvolgen van deze alsmaar veranderende mobiliteitsbeweging. Waar het oorspronkelijke doel van fleetmanagementsoftware was om assets zo efficiënt mogelijk te beheren teneinde de laagst mogelijke bedrijfskosten te realiseren, dan is de huidige missie er een om nieuwe technologieën aan te wenden als katalysator zodat Sofico’s klanten de beste reiservaring voor hun klanten kunnen creëren. Denk dan maar aan autodelen, peer-to-peer verhuur, ride-hailing en fietsverhuur.

Gémar Hompes, managing director van Sofico, omschrijft het als volgt: “De wereld van autofinanciering en leasing onderging de voorbije vijf jaar een heuse verschuiving, van eigenaarschap van naar gebruik. Het gaat dus niet langer om het voertuig zelf, maar om de bestuurder, en zijn of haar beleving.”

Als reactie hierop vinden autofabrikanten zichzelf opnieuw uit als aanbieders van mobiliteitsdiensten door abonnementsmodellen te bundelen met ophaal-, bezorg- en conciërgeservices en ook peer-to-peer-sharing, allemaal gericht op een verbeterde ervaring voor de chauffeur. Tegelijkertijd willen wagenparkbeheers- en leasemaatschappijen het gebruik van de voertuigen in hun vloot met grotere en verschillende intensiteit beheren: van jaren tot minuten. Naast lange-termijnproducten bieden ze hun fleetklanten (ultra) korte termijnverhuur, autodelen en ridesharing aan.

“Het is voor Sofico van strategisch belang deel te nemen aan en initiatieven te ondersteunen voor duurzame gedeelde mobiliteit. Onze focus ligt sinds dag één op groei en innovatie. We willen ten allen tijden de juiste partner blijven voor bedrijven die graag instappen in dit nieuwe, boeiende multimodale mobiliteitsverhaal,” aldus nog Hompes.

Met het oog op eerdergenoemde trends in de branche heeft Sofico het productaanbod voor Miles uitgebreid met een cloud-native microservices-architectuur en beslissingsondersteunend kader, genaamd Miles.next. Op deze manier heeft Sofico de bestaande Miles Core ERP-toepassing veranderd in een hybride platform. Deze aanpassing zorgt ervoor dat klanten handig kunnen inspelen op nieuwe opportuniteiten in de markt.

Piet Maes, CTO van Sofico, legt uit: “In 2018 startte Sofico de eerste klantprojecten op basis van Miles.next om web en mobiele apps te implementeren. In 2019 ligt onze focus op het helpen van onze klanten om abonnementsmodellen en autodelen te beheren, multimodale mobiliteitsdiensten samen te voegen en data-gestuurde besluitvormingsondersteuning te implementeren door middel van beschrijvende en voorspellende analyses ondersteund door ons Miles.next-platform. We zullen nauw blijven samenwerken met onze klanten om concrete Miles.next use-cases verder te ontwikkelen en uit te rollen.”

Sofico biedt een hybride oplossingsplatform voor het volledige spectrum van gecontracteerd voertuiggebruik: financiering, leasing, huren en delen. Door het Miles Core ERP-systeem te combineren met Miles.next, kan Sofico zowel auto als multimodale mobiliteit omvatten en die naadloos integreren (via API's in de cloud).

Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi