Het einde van OCR is nabij

Het einde van OCR is nabij

Basware: "Optical Character Reading is ten dode opgeschreven"

Basware geeft aan dat het aantal facturen dat met behulp van Optical Character Recognition handmatig wordt verwerkt met uitsterven wordt bedreigd.

"Het is altijd een uitdaging geweest om leveranciers over te halen om facturen op een andere manier aan te leveren dan in papieren vorm. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ‘OCR’ een veelgebruikte methode is geworden op de crediteurenadministratie", stelt Dany De Budt, Country Manager van Basware. "Vandaag de dag kunnen grote leveranciers elektronische facturen verzenden, en twee-derde van de overgebleven leveranciers kan vanuit het boekhoudsysteem een e-mail sturen. OCR is daardoor ten dode opgeschreven. Basware heeft een techniek om PDF-facturen te lezen zonder tussenkomst van OCR. Dit resulteert in nauwkeurige, real-time gegevens tegen een fractie van de kosten."

Zo heeft McDonald’s in Duitsland mede dankzij Basware’s touchless invoice receiving de factuurverwerkingstijd van twintig dagen naar zeven dagen teruggebracht. Basware heeft eerst de grootste leveranciers van McDonald’s naar elektronisch factureren gemigreerd. Hierdoor kon de crediteurenafdeling van McDonald's gestructureerde factuurdata zonder menselijke tussenkomst verwerken. Vervolgens heeft McDonald's samen met Basware alle 30.000 leveranciers Basware’s gratis, flexibele factuur-verzendmethoden aangeboden. De meerderheid van de McDonald’s-leveranciers heeft ervoor gekozen facturen per e-mail te verzenden. McDonald’s stelt zich nu als doel om 90% van hun facturen automatisch te verwerken.

"Basware PDF e-invoice bespaart tijd én geld bij onze factuurverwerking", zegt Daniel Voigt, Senior Manager van Process Management bij McDonald's Deutschland.

"McDonald's is niet de enige. We zien een sterke toename van facturen die in PDF-formaat worden verzonden en ontvangen", vult Dany De Budt aan. "De leveranciers kunnen dezelfde facturen blijven verzenden, en klanten kunnen de gegevens bijna real-time opnemen zonder fouten of handmatige validatiestappen. Een ware game changer voor onze industrie."

"Onze klanten kiezen voor Basware vanwege ons unieke vermogen om 100% van hun facturen elektronisch te verwerken", besluit De Budt. "Ons vermogen om een ​​leverancier toe te staan ​​facturen naar hun gewenste methode te verzenden – en dit alles gratis – elimineert alle bezwaren aan de leverancierskant en resulteert in hoge acceptatieniveaus."

Afwijken van OCR en andere handmatige processen resulteert ook in een hogere automatisering en aanzienlijke kostenbesparingen.

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert Square Egg BVBA
Sandra Van Hauwaert Square Egg BVBA
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi