IAA Frankfurt - TomTom Nieuws

IAA Frankfurt - TomTom Nieuws

TomTom lanceert autonoom testvoertuig en laat weten dat het aantal geautomatiseerde voertuigen met TomTom-wegenkaarten is verdubbeld naar meer dan een miljoen. Bovendien is er een samenwerkingsakkoord met Hella Aglaia voor het real-time updaten van de kaarten

TomTom onthult vandaag zijn eerste volledig autonome testvoertuig. In twee jaar is de auto ontworpen en op maat gemaakt met als doel om TomTom’s autonome rijtechnologieën te testen en te verbeteren. Het gaat om onder meer de toonaangevende TomTom High Definition (HD) Maps, TomTom Roadagrams en TomTom AutoStream.

Daarnaast kondigt TomTom aan dat het aantal geautomatiseerde voertuigen met TomTom wegenkaarten is verdubbeld naar meer dan een miljoen. Het gaat hier om voertuigen die vallen binnen niveau 1 en 2* van autonoom rijden. De voertuigen – zowel auto’s als bedrijfswagens – worden geproduceerd door meerdere autofabrikanten.

Tenslotte maakt TomTom een samenwerking bekend met HELLA Aglaia, een wereldwijde leverancier van computer vision-software voor de automobielindustrie. De twee partijen gaan samenwerken om de TomTom HD-kaart in real-time bij te werken met behulp van cameragegevens uit voertuigen. 

Meer informatie in de persberichten in bijlage.

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Sandra Van Hauwaert PR Consultant, Square Egg Communications
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi