Johan Museeuw trapt Ronde van Vlaanderen met Think Pink af

Johan Museeuw trapt Ronde van Vlaanderen met Think Pink af

Vlaanderens mooiste spreekt tot de verbeelding, ook voor wie die uitdaging veraf lijkt na een borstkankerdiagnose. Daarom bereidt een groep lotgenoten en sympathisanten – buddy’s – zich voor de 2e keer voor op We Ride Flanders met Think Pink, dat een uitgebreid voorbereidingstraject voorziet. Geen betere gids met bakken Ronde-ervaring dan de Leeuw van Vlaanderen, Johan Museeuw. Hij neemt opnieuw met veel enthousiasme het peterschap op zich.

Fietsen heeft al tien jaar lang een plaats op de beweegkalender van Think Pink. De nationale borstkankercampagne wil vrouwen in beweging brengen.

“Bewegen bevordert herstel tijdens en na een borstkankerbehandeling, maar verlaagt ook je borstkankerrisico. Daarom behoort het tot het DNA van Think Pink”, vertelt voorzitter Heidi Vansevenant.

We Ride Flanders met lotgenoten en buddy’s

We Ride Flanders brengt elk jaar ontzettend veel fietsers op de been. Vorig jaar dook er voor het eerst een roze fietspeloton op met lotgenoten en buddy’s.

“Opnieuw gaan sporten met of na borstkanker is een grote stap. Een mooie uitdaging geeft je een doel en iets om naartoe te werken”, legt Heidi Vansevenant uit.

“Hét Vlaamse wielermonument bij uitstek rijden, is een droom die veel fietsliefhebbers koesteren. Met een voorbereidingstraject op maat zorgen we ervoor dat ook lotgenoten die droom kunnen waarmaken. De steun van buddy’s geeft dat extra duwtje in de rug. Dat kunnen vrienden en familie zijn, maar net zo goed iemand die vanop de fiets zijn of haar steentje wil bijdragen aan de strijd tegen borstkanker of collega’s die samen een mooie uitdaging zoeken voor het goede doel. Zowel mannen als vrouwen kunnen een buddy worden.”

Peter Johan Museeuw neemt de lotgenoten en buddy’s elke maand mee in zijn spoor voor een mooie voorbereidingsrit in de Vlaamse Ardennen. Dankzij Ridley kunnen lotgenoten gratis een topfiets gebruiken in hun voorbereidingstraject. Uitgebreide fysieke testen bij NeaForma leiden tot een trainingsplan op maat. En dankzij de Think Pink-outfit van Bioracer krijgt het roze peloton vorm voor en tijdens We Ride Flanders.

Uitgebreide fietskalender

De Ronde van Vlaanderen is niet het enige wielerevenement dat op de Think Pink-kalender prijkt. In mei en juni fietsen telkens 80 vrouwen in 4 dagen 2 keer van Amsterdam naar Brussel en 1 maal van Parijs naar Brussel. Op 25 augustus volgt de 2e editie van de ŠKODA Ladies’ Classic, een eendaagse fietstocht voor vrouwen die vertrekt en aankomt in Oudenaarde. En via de vrijblijvende Bike for Think Pink BikeSter-groepen blijven vrouwen die houden van fietsen het jaar door in beweging.

We nodigen je graag uit voor de kick-off van de Ronde van Vlaanderen met Johan Museeuw op vrijdag 5 oktober om 14.30 u. Gelieve je aanwezigheid te bevestigen bij Marieke Versavel op 0477 82 70 31 of via info@bikeforthink-pink.be.

Contacteer ons
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi