Landuniforme tolbox risicovol direct bij start Belgische kilometerheffing

Landuniforme tolbox risicovol direct bij start Belgische kilometerheffing

DKV kiest voor Satellic en dus ook voor betrouwbaarheid, tijdigheid, continuïteit en gegarandeerde ontzorging van de klant

Woensdag 9 december 2015 — Op 1 april 2016 wordt in België een nieuw satelliet-gestuurd tolsysteem in gebruik genomen waarvan de Satellic Box van de gelijknamige tolexploitant tot nu het enige gecertificeerde betaalmiddel is. De Satellic Box geniet dan ook de voorkeur van DKV Euro Service. Bovendien staat DKV garant voor de beste oplossing tegen de beste prijs, zonder verrassingen en zonder de welbekende kleine maar nadelige financiële lettertjes in de algemene voorwaarden.

Gertjan Breij, managing director DKV Euro Service Benelux, verklaart de keuze van DKV: “De technische specificaties voor het incorporeren van tolboxen van derden zijn pas in september 2015 door Viapass vrijgegeven. Dat was helaas te laat om nog tijdig voor de start van het nieuwe systeem met een gegarandeerd landonafhankelijke tolbox te komen.” Het is inderdaad zo dat vaak één tot anderhalf jaar nodig is voor het aanmelden en uitvoeren van tests om als afrekenpartner te kunnen worden gecertificeerd. Die tijd was er niet. Vooralsnog is de Satellic Box de enige gecertificeerde afrekenmethode voor de Belgische tol. “Aangezien voor DKV Euro Service betrouwbaarheid, tijdigheid, continuïteit én de gegarandeerde verzorging van de klant tot de hoogste prioriteiten behoren, is besloten om met de Satellic Box in zee te gaan,” klinkt het bij een besluitvaardige Breij.

"Op basis van onze ervaringen met het certificeren van de DKV BOX voor Frankrijk, Portugal en Spanje samen, hebben we geconcludeerd dat de periode tot de start van de nieuwe Belgische kilometerheffing op 1 april 2016 gewoonweg te kort is. Het lijkt me dan ook gewaagd om onder de huidige omstandigheden een landuniforme tolbox aan te bieden waarmee ook de nieuwe Belgische tol per 1 april 2016 kan worden afgerekend. Er kan immers niet worden gegarandeerd dat deze uniforme box klaar is voor gebruik als het nieuwe tolsysteem van start gaat. Wij vrezen bijvoorbeeld voor bepaalde compatibiliteitsproblemen met de technische specificaties van de nieuwe Belgische tolexploitant Satellic. En daar willen we onze klanten tegen beschermen,” luidt het verder vastberaden.

De Satellic Box is vanaf 1 april 2016 gegarandeerd klaar voor gebruik en als OBU van de tolexploitant het voordeligste alternatief op de markt. De klant betaalt bovendien geen kosten voor het gebruik van de Satellic Box, alleen een borg die overigens wordt gecrediteerd als de box wordt geretourneerd. De klant kan erop rekenen dat hij de beste service krijgt voor zijn geld.

Gertjan Breij vult aan: “Met onze unieke all-in service, die erop neerkomt dat de klant alleen maar de vereiste papieren hoeft voor te leggen, zoals kopieën van kentekenbewijzen, complementeren wij bij DKV de online registratie die de tolexploitant aanbiedt. Vervolgens neemt DKV de complete registratie, het invoeren van de diverse voertuigen in het systeem van de tolexploitant en de algehele afstemming met Satellic uit handen van de klant.”

Net omdat het toesturen, de inbouw en activering van tolboxen de klant voor een logistieke taak stelt die de dagelijkse activiteit niet mag beïnvloeden, raadt DKV registratie aan op een zo vroeg mogelijke termijn. Dit om bottlenecks en opstoppingen voorafgaand aan de start van de nieuwe tolheffing te kunnen voorkomen. Breij: “Tot dusver heeft het aantal bestelde en verzonden boxen de verwachtingen bij DKV ver overtroffen, wat voor DKV een indicatie is van het grote vertrouwen dat de klant in ons product stelt.”

Uiteraard heeft ook DKV het registratieproces direct na de vrijgave van de technische specificaties door de tolexploitant in gang gezet. Als partner van AGES Maut System GmbH & Co. KG uit het Duitse Langenfeld werken we bovendien al geruime tijd aan een oplossing voor een overkoepelend uniform Europees afrekensysteem voor tolheffingen (EETS). Nu al voldoet DKV aan een van de eisen die in het kader van EETS zijn gesteld, namelijk afrekenen van alle Europese tolheffingen met gebruikmaking van slechts één factuur.

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA