Libratone & Sigma lanceren 's werelds eerste volledig door fans gemaakte 360°-video

Libratone & Sigma lanceren 's werelds eerste volledig door fans gemaakte 360°-video

Sigma maakt exclusief nummer ‘Nightingale’ voor de lancering van deze samenwerking

Dinsdag 23 februari 2016 — Om de lancering van de nieuwe ZIPP 360°-luidspreker te vieren ging Libratone aankloppen bij het Britse drum-'n-bassduo Sigma. Het resultaat: een nagelnieuw nummer én een volledig door fans opgenomen videoclip – een wereldprimeur.

Het nieuwe nummer ‘Nightingale’, geïnspireerd op het sprookje ‘De Chinese nachtegaal’ van Hans Christian Andersen, brengt de intense geluidsbeleving van de Libratone ZIPP helemaal tot leven. Sigma kennen we vooral van hun samenwerking met artiesten als Paloma Faith en Rita Ora, maar nu breken ze met de traditie en zetten ze hun fans centraal in de videoclip voor hun nieuwste hit.

Sigma bood de fans via Twitter de unieke kans om mee te doen in de nieuwe interactieve videoclip en vroeg om te laten zien welke gekke en mooie dingen ze zoal doen terwijl ze naar muziek luisteren. Enkele uren na de tweet waren er al honderden inzendingen binnengelopen, van naaktzwemmen in een bevroren meer in Zweden tot een huis inpakken in zilverpapier – aan creatieve en ludieke ideeën geen gebrek. Dat alles resulteerde in een interactieve 360°-videoclip met de fans in de hoofdrol, gefilmd uit het perspectief van de ZIPP-luidspreker.

Cam van Sigma: “We wilden een nummer maken dat de 360°-beleving van de ZIPP-luidspreker echt uit de verf laat komen, dus hebben we er allerlei organische geluiden gebruikt. Uiteraard hoor je onze typische sound en beats, maar de hook is een pianomelodie die meer weg heeft van house dan wat we gewoonlijk doen. Met de soulgetinte zangpartij erbovenop kwam alles mooi samen, en we denken dat de mensen er echt van zullen houden.”

Joe voegt eraan toe: “Na een fantastisch 2015 hopen we dat onze fans uitkijken naar dit nieuwe nummer. Het wijkt een beetje af van onze normale stijl, maar er zit nog altijd een stevige baslijn in. Onze volgende grote uitdaging is drum-'n-bass uitdragen naar muziekliefhebbers overal ter wereld. Onze stijl is relaxed en opgewekt, en we kunnen niet wachten tot onze fans Nightingale te horen krijgen.”

De ZIPP-luidsprekers bevatten revolutionaire nieuwe technologie. Dankzij de 360°-functie en de verbindingsmogelijkheden met wifi en Bluetooth staat geluid van topkwaliteit echt centraal in elke kamer. De luidsprekers zijn draagbaar en personaliseerbaar met een waaier aan covers in netstof, in allerlei kleuren.

Simon Peschcke-Køedt, Global Marketing Director bij Libratone: “Sigma was de voor de hand liggende partner voor de lancering van onze ZIPP-luidspreker. Deze videoclip voor Nightingale 's werelds eerste 360°-muziekvideo geeft volgens ons perfect weer hoe ZIPP muziek echt vrij maakt en tot in elke hoek van de kamer projecteert. En zo staat Libratone centraal in elk huis. 

SIGMA - Nightingale (360° Video)

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA