Op basis van Google Maps lanceert Localyse Travel Time API om afstand in reistijd te visualiseren

Op basis van Google Maps lanceert Localyse Travel Time API om afstand in reistijd te visualiseren

Innovatie werd reeds met succes geïmplementeerd bij zoekertjeswebsite Hebbes

Het Belgisch technologiebedrijf Localyse, Google Cloud Premier Partner voor de Benelux en gespecialiseerd in Google Maps, lanceert vandaag een nieuwe ontwikkeling op het gebied van Smart Mobility: Travel Time API. Dankzij deze recente innovatie is het mogelijk om de afstand in reistijd en niet in kilometer te visualiseren. Zo opent een volledig ongekend perspectief voor gebruikers die een accuraat inzicht krijgen in de reële reistijdafstand. Data of zoekresultaten kunnen in eenvoudige reiszones worden gevisualiseerd, volgens op voorhand bepaalde criteria.

Travel Time API is gebaseerd op de actuele en rijke verkeers- en reistijdendata van Google Maps.

Chris Hoogwys, Managing partner van Localyse, legt uit: “Met Travel Time API zijn de reistijden de belangrijkste graadmeters. Travel Time API zorgt er namelijk voor dat de reistijden binnen een bepaald servicegebied met meerdere bestemmingen in één oogopslag kunnen worden geanalyseerd, gesorteerd en gevisualiseerd zodat een betere koppeling tussen zoekopdrachten en oplossingen gegarandeerd is.”

Travel Time API werd reeds met succes geïmplementeerd bij zoekertjeswebsite Hebbes.

Mark Vercammen, Project Manager bij Mediahuis, verklaart waarom het bedrijf deze innovatie in Hebbes heeft geïntegreerd: “Hebbes is voortdurend op zoek naar manieren om de zoektocht naar een nieuwe thuis te verbeteren. We denken graag mee met de surfer en helpen hem om zijn persoonlijke reistijden tot een minimum te reduceren. Zo plaatsen we de surfer centraal.”

Uit een bevraging onder bezoekers van het platform is gebleken dat niet alleen klassieke criteria van belang zijn bij de keuze voor een huis of appartement – zoals de prijs of het aantal slaapkamers – maar ook de reistijd naar kantoor, school, station of familie. Hebbes vond de oplossing in Google Maps die de meest relevante data rond reistijden via een gebruiksvriendelijke interface ter beschikking stelt. Localyse ontwikkelde vervolgens een gemakkelijk te integreren tool die de zoekresultaten met de reistijden combineert

Dankzij deze nieuwe ontwikkeling geeft Hebbes een gepersonaliseerd resultaat waarbij de bezoekers zelf de mogelijkheid krijgen om bepaalde voorkeuren voor modaliteit en persoonlijke POI’s in te geven. Zo komen potentiële klanten soms tot verrassende inzichten en kan de zoektocht indien nodig uitgebreid worden naar andere locaties of bijkomende factoren in de reistijden van het servicegebied. Vercammen besluit: “We zijn verheugd dat we deze innovatie als een van de eerste bedrijven hebben geïntegreerd in onze zoekertjessite. We zijn er dan ook van overtuigd dat deze nieuwe tool onze bezoekers zal helpen in hun uiteindelijke keuze. De nieuwe feature ‘reistijd’ maakt ons platform nu nog relevanter en gebruiksvriendelijker.” 

Travel Time API maakt gebruik van zogenaamde isochronen[1] waarmee Google Maps het gebied bepaalt dat binnen een bepaalde reistijd van een opgegeven startpunt ligt. Niet alleen zoekertjeswebsites hebben baat bij de implementatie van Travel Time API. Verder kan Travel Time API ook helpen om diverse mobiliteitsvraagstukken op te lossen: hoe bereikbaar is een nieuw kantoor of hoelang is een medewerker onderweg naar een klant en welke route neemt hij best? Een andere interessante toepassing is weggelegd voor diverse bezorgdiensten. Zo kunnen zij dankzij Travel Time API eerder kijken naar de reistijd in de plaats van het aantal kilometer om binnen een bepaalde straal gratis te leveren.

[1] Een isochroon wordt gedefinieerd als "een lijn getrokken op een kaart die punten verbindt waarop iets gebeurt of op hetzelfde moment arriveert". Isochrone-kaarten (isochroonplan, isochroondiagram) worden vaak gebruikt om gebieden van gelijke reistijd in transportplanning weer te geven.

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert Square Egg BVBA
Sandra Van Hauwaert Square Egg BVBA
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi