Lotgenoten aan de start van de Ronde van Vlaanderen Cyclo

Lotgenoten aan de start van de Ronde van Vlaanderen Cyclo

Johan Museeuw coacht (ex)-borstkankerpatiënten

Weinig wielerwedstrijden spreken zo tot de verbeelding als de Ronde van Vlaanderen. De Ronde van Vlaanderen Cyclo is dan ook al jaren bijzonder populair bij wielerliefhebbers. Om die fietsdroom ook voor lotgenoten haalbaar te maken, werkt de nationale borstkankercampagne Think-Pink samen met het Centrum Ronde van Vlaanderen en de Johan Museeuw Cycling Academy een uitgebreid voorbereidingsprogramma voor hen uit. Het doel: omringd door een groep gemotiveerde buddy’s hun Ronde van Vlaanderen tot een goed einde brengen.

Het allround-voorbereidingsprogramma spitst zich toe op mensen die borstkanker hebben of hadden. Onder de vleugels van peter Johan Museeuw kiezen zij hun doel uit – 74, 141, 200 of 237 km – en werken daar vervolgens vanaf oktober naartoe. “Johan Museeuw organiseert elke maand een trainingsrit voor alle lotgenoten”, vertelt Think-Pinkvoorzitter en fietsliefhebber Heidi Vansevenant. “Verder voorzien we ook infosessies over uiteenlopende onderwerpen: van de juiste fietspositie en kledij tot aangepaste voeding.”

Een topuitrusting voor een stevige uitdaging

“Voor lotgenoten is dit een serieuze uitdaging”, onderstreept Heidi Vansevenant. “De behandeling eist veel van je lichaam en dat maakt opnieuw sporten niet evident. Nochtans is bewegen een belangrijke factor voor herstel en helpt het ook een nieuwe kanker te voorkomen. Het geeft je ook opnieuw vertrouwen in je lichaam. Maar na de oncorevalidatie van twaalf weken is vandaag geen opvolging voorzien. Met dit trainingsprogramma van A tot Z willen we de stap naar een nieuwe sportuitdaging kleiner maken.”

Daarom zorgt Think-Pink ervoor dat deelnemers met een topuitrusting aan de start verschijnen. Dankzij partner Bioracer beschikken lotgenoten over een winterfietstrui en –broek. Bovendien krijgt wie geen fiets heeft een topfiets in bruikleen, met aankoopoptie tegen kostprijs. Think-Pink regelt ook de inschrijving voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo.

Elke deelnemende lotgenoot zamelt € 500 fondsen in. Die gaan integraal naar het SMART Fonds van Think-Pink, dat wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker in België financiert.

Geruggesteund door buddy’s

Op D-day – 31 maart 2018 – verschijnen de lotgenoten niet alleen aan de start. Ze krijgen de steun van Think-Pinkbuddy’s. “Voelen dat er mensen om je heen staan, die je een duwtje in de rug geven, kan echt het verschil maken”, legt voorzitter Heidi Vansevenant uit. “Daarom doen we een beroep op buddy’s. Zij zamelen elk € 100 fondsen in, worden ingeschreven door Think-Pink en verschijnen aan de start in een Think-Pinkwinterfietstrui van Bioracer. Samen met de lotgenoten vormen zij een Think-Pinkpeloton dat borstkanker geen kans meer wil geven.”

Schrijf je in als lotgenoot of als buddy via think-pink.be. Op 20 oktober om 14.30 u. vindt in het Centrum Ronde van Vlaanderen de kick-off plaats, samen met peter Johan Museeuw.

Contacteer ons
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi