Mannen en vrouwen mountainbiken 4 dagen lang voor Think-Pink

Mannen en vrouwen mountainbiken 4 dagen lang voor Think-Pink

Bike for Think-Pink MTB 2016 in de Oostkantons

Zondag 21 februari 2016 — Van 5 tot 8 mei 2016 fietsen 100 gemotiveerde mannen en vrouwen 4 dagen lang 40, 55 of 70 kilometer per dag ten voordele van Think-Pink. Hun tocht start en eindigt in Bütgenbach, waarbij ze de prachtige streek van de Oostkantons ontdekken.

Think-Pink, de nationale borstkankercampagne, informeert en sensibiliseert, financiert wetenschappelijk onderzoek en ondersteunt zorg- en nazorgprojecten voor lotgenoten. Dat doet Think-Pink via uiteenlopende acties.

Het belang van bewegen

Een vrouw op negen wordt geconfronteerd met borstkanker. Via onze sportieve evenementen en doelgerichte acties vraagt Think-Pink meer aandacht voor borstkanker in het algemeen en voor het belang van screeningsmammografie in het bijzonder.

Bewegen staat daarbij centraal, omdat het een belangrijke preventiemaatregel is, én een belangrijke schakel in het herstelproces. Een van die evenementen is de Bike for Think-Pink MTB, dat van 5 t.e.m. 8 mei 2016 plaatsvindt in Bütgenbach.

Een verrijkend fietsevenement

Met een feestelijke start op donderdagmorgen in het prachtige vakantiedorp Worriken vertrekken 100 mountainbikeliefhebbers voor een vierdaagse sportieve uitdaging. Elke dag voorziet Think-Pink uitgebreide catering, sportmassages, fietsenherstel en een leuk animatieprogramma.

Naast het sportieve luik is het belangrijk dat de deelnemers genieten en echte me-time beleven. Nieuwe vriendschappen ontstaan, op terrasjes onderweg wordt veel plezier beleefd en op elke fietstocht is het gezelligheid troef..

Meer info: think-pink.be/nl/acties/d/a/4362

THINK-PINK vraagt aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt

Think-Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt Think-Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think-Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think-Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.