Meer dan 20.000 deelnemers lopen en wandelen tegen borstkanker

Meer dan 20.000 deelnemers lopen en wandelen tegen borstkanker

Brussel, Antwerpen én Namur kleuren op 30 september roze dan ooit tevoren. Onder het motto ‘geef borstkanker geen kans’ verwelkomen de 3 steden in 3 landsdelen lopers en wandelaars de Race for the Cure: een extra krachtig signaal van solidariteit. Broodnodig, want 1 vrouw op 8 in ons land krijgt borstkanker. “We vinden het hartverwarmend dat nooit eerder zoveel mensen deelnamen”, vertelt Think Pink-voorzitter Heidi Vansevenant.

Waar vorig jaar in totaal 18.753 mensen op de been kwamen, wordt dat record dit jaar opnieuw verbroken. Nu al zijn er meer inschrijvingen vooraf, maar nog tot woensdagnacht kunnen deelnemers online inschrijven. Ook de dag zelf is inschrijven mogelijk. Think Pink verwacht dan ook ruim 20.000 deelnemers, wat van de Race for the Cure meteen het grootste evenement voor het goede doel maakt in ons land.

Samen in actie tegen borstkanker

De Race for the Cure is een loop- en wandelevenement waaraan iedereen, ongeacht zijn/haar sportief niveau, kan deelnemen dankzij de haalbare afstanden: 6 km lopen of 3 km wandelen. Het doel is niet om als eerste de finish te bereiken, maar om lotgenoten centraal te plaatsen en samen de schouders onder de strijd tegen borstkanker te zetten.

De Race for the Cure werd voor het eerst georganiseerd door de Amerikaanse borstkankercampagne Susan G. Komen in 1983 in Dallas. Ondertussen vinden wereldwijd meer dan 150 edities plaats die meer dan 1 miljoen mensen verenigen: lotgenoten in een roze T-shirt, de mensen om hen heen in een wit T-shirt. Overal is het een dag waarop lotgenoten die strijden en streden tegen borstkanker het leven vieren en hun entourage of sympathisanten deelnemen om steun te betuigen. Samen staan ze stil bij lotgenoten die er niet meer zijn.

Teamsucces

De sleutel tot die groei is de mogelijkheid om als team in te schrijven. Over de 3 Races heen wisten maar liefst 400 Team Captains minstens 10 mensen warm te maken om samen deel te nemen. Het maakt deelname niet alleen leuker, maar ook handiger. Naast een korting van € 2 per deelnemer winnen teams ook tijd dankzij het groepspakket met alle T-shirts. Bovendien voorziet Think Pink voor teams vanaf 50 leden een eigen tent, die hun uitvalsbasis voor de dag wordt. Ze konden bovendien een logo achteraan op hun T-shirt drukken.

Een dag om niet te missen!

Voor haar tiende editie verhuist de Race for the Cure Antwerpen van de Gedempte Zuiderdokken naar Linkeroever, een groene locatie die meer deelnemers kan ontvangen. In Brussel vormt Ter Kamerenbos opnieuw het decor voor de Race for the Cure, in Namen is dat l’Arsenal.

Op 30 september strijkt in de drie steden een heus animatiedorp neer. De Race for the Cure staat garant voor een dag vol activiteiten en animatie zoals Zumba of de Kids’ Run. Tijdens de Gezondheidsmarkt komt bovendien een gezonde levensstijl in de brede zin van het woord dankzij de verschillende standhouders. Het is een dag vol emoties, solidariteit en nieuwe ontmoetingen. Kortom, een dag om nooit te vergeten.

Iedereen is welkom, mannen en vrouwen, van jong tot oud. Zelfs honden mogen meewandelen of -lopen. Ga dus de uitdaging aan en schrijf je nog in!!

Contacteer ons
Febe Vandamme RFTC Antwerpen
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi