Nieuwe GPS-sporthorloges van TomTom nu voorzien van Route Exploration

Nieuwe GPS-sporthorloges van TomTom nu voorzien van Route Exploration

Een actief leven leiden met meer muziek en hartslagbewaking op de pols

Donderdag 1 september 2016 — TomTom (TOM2) introduceert vandaag twee nieuwe reeksen GPS-sporthorloges. Voortbouwend op de track record van TomTom in navigatie- en kaarttechnologie zijn de TomTom Spark 3 en Runner 3 nu voorzien van Route Exploration. Hardlopers kunnen met deze functie op eenvoudige wijze nieuwe routes verkennen en hun weg terugvinden, waar ze ook naartoe joggen. De nieuwe GPS-sporthorloges worden geleverd met nieuwe, dunnere en hedendaagse polsbandjes in diverse kleuren die zelfs de zwaarste work-outs kunnen doorstaan.

Route Exploration biedt de mogelijkheid om nieuwe trajecten te verkennen zonder ooit twee keer dezelfde route te hoeven volgen. Gebruikers kunnen onverkende routes via de MySports-website downloaden naar hun horloge. Elke keer dat zij een traject inslaan, wordt een GPS-trace op hun GPS-sporthorloge weergegeven, zodat zij hun weg naar de startlocatie kunnen terugvinden. Dankzij de combinatie van het ingebouwde kompas en de GPS-informatie kan iedereen lopen in het vertrouwen dat men weet welke weg moet worden ingeslagen en hoe men moet terugkeren. Routes kunnen na voltooiing eenvoudig met vrienden worden gedeeld om hen uit te dagen nieuwe trajecten te verkennen.

“We zijn er trots op om de TomTom Spark 3 en Runner 3 nu met Route Exploration aan te bieden, voortbouwend op onze jarenlange ervaring op het gebied van kaart- en navigatietechnologie”, aldus Corinne Vigreux, medeoprichter en directeur van TomTom Consumer. “Route Exploration is meer dan een manier om veilig thuis te komen. Het inspireert lopers om nog meer uit hun training te halen, met vertrouwen langere afstanden te lopen en inspirerende nieuwe routes te verkennen.”

Route Exploration werd als primaire functie toegevoegd naar aanleiding van feedback van gebruikers, die aangaven dat zij nieuwe routes wilden verkennen, maar zich zorgen maakten de weg kwijt te raken. De GPS-sporthorloges uit de TomTom Spark 3- en Runner 3-reeks stellen nu iedereen in staat om op eenvoudige wijze van route te variëren, hun prestaties bij te houden en van hun training te genieten.

De GPS-sporthorloges tellen alle stappen van de gebruiker, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Elke loop-, zwem- of fitnesssessie kan worden bijgehouden in speciale sportmodi. Gebruikers kunnen belangrijke statistieken raadplegen voor al hun activiteiten, zoals tijdsprestaties, snelheden, hun hartslag en het aantal verbrande calorieën. Zo weten zij direct of zij op de goede weg zijn. Met de vergezellende app MySports kunnen gebruikers hun statistieken verder bestuderen, doelen voor zichzelf stellen en hun voortgang bijhouden om gemotiveerd te blijven.

De Spark 3 en Runner 3 vormen een aanvulling op de sport- en fitnessproducten van TomTom, die een actieve levensstijl bevorderen door mensen te inspireren om gezond en fit te worden en het avontuur op te zoeken.

De TomTom Spark 3 Cardio + Music en Runner 3 Cardio + Music kunnen op basis van pre order worden besteld via www.tomtom.com/fitness aan 249,95 euro inclusief btw. De volledige reeks zal vanaf oktober in de winkel verkrijgbaar zijn.

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA