NIEUWS ONDER EMBARGO TOT 7/3/18 - Think Pink Europe boven de doopvont in het Europees Parlement

NIEUWS ONDER EMBARGO TOT 7/3/18 - Think Pink Europe boven de doopvont in het Europees Parlement

PERSUITNODIGING voor 7 maart 2018

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen in Europa: 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker in ons continent. De strijd tegen borstkanker wil Think-Pink dan ook niet alleen op nationaal vlak voeren. Daarom slaat de Belgische nationale borstkankercampagne voortaan de handen extra stevig in elkaar met borstkankercampagnes uit o.a. Italië, Griekenland, Roemenië en Bosnië-Herzegovina. Die samenwerking krijgt op 7 maart officieel vorm in het Europees Parlement, onder de vlag van Think Pink Europe. De nieuwe vzw voert bovendien gesprekken met andere Europese organisaties en borstklinieken.

De 5 stichtende organisaties werkten al geruime tijd samen. Alle 5 organiseren ze namelijk een of meerdere edities van de Race for the Cure®, het grootste sportieve evenement wereldwijd in de strijd tegen borstkanker. Die werd voor het eerst georganiseerd in 1983 in het Amerikaanse Dallas door de borstkankercampagne Susan G. Komen. Het evenement stak bijna 20 jaar geleden de oceaan over en streek neer in Rome, waar nog steeds de grootste Race for the Cure® ter wereld plaatsvindt met 67.000 deelnemers.

Intensieve samenwerking

Susan G. Komen Italia (Italië), Alma Zois (Griekenland), Fundatia Renasterea (Roemenië), JDC (Bosnië-Herzegovina) en Think-Pink wisselden al een tweetal jaar informatie en best practices uit via het Komen Europe Network.

Nu is het tijd om die samenwerking te verdiepen onder een eigen koepel: Think Pink Europe. Bovendien is de nieuwe organisatie al in gesprek met organisaties uit andere Europese landen om de krachten te bundelen.

One Day, One Race

Een eerste gezamenlijke project dat al in de steigers staat, is de organisatie van alle Europese Races for the Cure® op dezelfde dag. Think Pink Europe wil op die manier straks meer dan 500.000 lotgenoten en sympathisanten op sportieve wijze verenigen als solidair signaal tegen borstkanker.

Bent u graag aanwezig bij de lancering van Think Pink Europe in het Europees Parlement op 7 maart (12.30 – 14 u.)? Voor meer informatie kunt u terecht bij aline.declerck@thinkpinkeurope.org.

Contacteer ons
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi