Odlo adviseert: hoe schaf je een goede sportbeha aan?

Odlo adviseert: hoe schaf je een goede sportbeha aan?

Bij het Noorse sportswear-merk Odlo staat de maand oktober in het teken van het belang van een goede sportbeha. Deze is onmisbaar voor sportende vrouwen. Uit cijfers van Odlo echter blijkt dat een derde van de vrouwen met een verkeerde beha sport.

Tijdens het lopen leggen de borsten van een vrouw zo’n tachtig meter per gelopen kilometer af. Goede ondersteuning is daarom, trouwens ook bij andere sporten, noodzakelijk. Het dragen van een verkeerde sportbeha tijdens het sporten kan resulteren in nek- en rugpijn en schade aan het bindweefsel in de borst. Deze schade is onomkeerbaar. Uit de cijfers van Odlo blijkt verder dat 1 op de 3 vrouwelijke marathonlopers pijn in de borsten ondervindt. 25% van de vrouwen stopt weleens eerder met sporten vanwege borstpijn.

Meten is weten

Een goede sportbeha kan de beweging van de borsten tijdens het sporten met 75% verminderen. Toch vinden veel vrouwen het lastig om de juiste sportbeha te kiezen.

“Volgens Odlo’s cijfers heeft 2/3 van de vrouwen nog nooit haar borstomtrek en cupmaat goed laten opmeten”, zegt Eva Büsel, Category Manager Underwear bij Odlo International. “Met name bij aanschaf van een sportbeha is dit altijd cruciaal om te doen. Borstomtrek en de cupmaat worden beïnvloed door dieet en hormonale schommelingen en kunnen van tijd tot tijd verschillen.”

Voor iedere sport een sportbeha

Naast een sportbeha met de juist borstomtrek en cupmaat, is er nog een derde factor van belang. Ook de mate van ondersteuning die een sportbeha biedt is belangrijk, en verschilt per sportactiviteit.

“De meest voorkomende fout die vrouwen maken, is het kiezen van een verkeerde stijl sportbeha voor de sport die ze beoefenen”, gaat Büsel verder. “Bij hardlopen heb je bijvoorbeeld een zeer ondersteunende beha met compressie en inkapseling nodig, of je nu cup A of E hebt. En een beha die geschikt is voor yoga, is niet voldoende voor spinning.”

Een greep uit Odlo’s assortiment sportbeha’s

Odlo heeft een uitgebreid assortiment sportbeha’s met verschillende niveaus van ondersteuning voor alle mogelijke activiteiten. De beha’s beschikken over verschillende van Odlo’s technologieën, zoals sneldrogend F-Dry weefsel, zweet-neutraliserend ‘Effect by Odlo’ en Ceramicool met mesh-inzetten die ervoor zorgen dat de huid koel blijft. Odlo’s sportbeha’s vormen hiermee de ideale basislaag voor elke sportoutfit. Bekijk het volledige overzicht in het Word document.

Odlo’s sportbeha’s zijn verkrijgbaar online en bij verschillende verkooppunten zoals Trakks, Intersport en diverse loopspeciaalzaken.

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert Square Egg BVBA
Sandra Van Hauwaert Square Egg BVBA
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi