ODLO VINDT FUNCTIONEEL SPORTONDERGOED OPNIEUW UIT

ODLO VINDT FUNCTIONEEL SPORTONDERGOED OPNIEUW UIT

HERFST / WINTER 2018-19

De Zwitserse onderneming met Noorse wortels vindt zichzelf opnieuw uit en zorgt voor innovatief vuurwerk. Beproefde functionaliteit, indrukwekkend design en een verrassende samenwerking met Zaha Hadid Design drukken hun stempel op het winterseizoen 2018/19. ODLO benadrukt daarmee op indrukwekkende manier haar ambitie om één van 's werelds beste merken te zijn op het gebied van performance sportkleding en vervult ten volle haar rol als vernieuwer. De "engineers of active layers" ontwikkelen in principe alles vanaf de huid: meer bepaald op het gebied van het functionele sportondergoed legt de marktleider in het volgende seizoen nieuwe standaarden vast.

SPORTS UNDERWEAR

ODLO biedt voor elke activiteit en elk type sportbeoefenaar de juiste baselayer. Het uitgebreide gamma sportondergoed voor de winter 2018/19 steunt op de volgende vier pijlers: ODLO FUTURESKIN, PERFORMANCE BLACKCOMB, PERFORMANCE WARM en NATURAL (+) KINSHIP. Het is overduidelijk dat de nieuwe samenwerking met Zaha Hadid Design het sportondergoed van ODLO in vol ornaat doet stralen.

  • ODLO FUTURESKIN – engineered to inspire

Architectuur meets sport: met ODLO FUTURESKIN zorgt ODLO opnieuw voor revolutionair sportondergoed! In Zaha Hadid Design vond de onderneming een samenwerkingspartner die met ODLO de passie voor nauwkeurigheid, schoonheid, prestatie en vernieuwing deelt. De architectuur van de "koningin der ronde vormen" Zaha Hadid wordt, net zoals ODLO, gekenmerkt door verschillende lagen met naadloze overgangen. Als resultaat van de buitengewone samenwerking stelt ODLO de exclusieve baselayerlijn ODLO FUTURESKIN voor. Daarmee kreeg ODLO ook de impuls voor het nieuwe organic bodymapping concept

Het bouwplan voor de organic bodymapping wordt door het menselijke lichaam bepaald. Bij sportactiviteiten op koude dagen heeft elke plaats op het lichaam verschillende behoeften op het gebied van bescherming tegen het weer, isolatie, transport van vocht en bewegingsvrijheid. Om aan deze deels tegenstrijdige eisen te kunnen beantwoorden met één kledingstuk, werkt ODLO met functionele organische zones. Daar waar bepaalde zones isolerende eigenschappen hebben, zorgen andere zones dan weer voor een bijzonder actief ademproces. Daarbij komen nog zeer elastische structuren aan de knieën en ellebogen, om dankzij het innovatieve 360° motion design een onbeperkte bewegingsvrijheid te garanderen. In tegenstelling tot de traditionele bodymapping lopen deze verschillende zones vloeiend in elkaar over – en dit allemaal zonder banden, naden of inzetstukken. De unieke naadloze overgangen kunnen dankzij de uitgebreide knowhow van ODLO met de seamless breitechnologie worden uitgevoerd.

Maar de exclusieve sportondergoedlijn is niet enkel vernieuwend op technisch vlak: de futuristische vormgeving met de vloeiende lijnen verleent ODLO FUTURESKIN een driedimensionale look. Doorheen de stijlen is de designinvloed van Zaha Hadid met de naadloze vloeiende en zuivere lijnen duidelijk herkenbaar. Ook de koude kleur "stormy weather – black" kan met de architectuur van Zaha Hadid worden verbonden. De beperkte oplage ODLO FUTURESKIN omvat vijf baselayers: longsleeve shirts en broeken voor dames en heren, alsook een unisex facemask.

Bij ODLO begint alles bij de baselayer: ODLO FUTURESKIN is nog maar het begin. De samenwerking met Zaha Hadid Design is voor langere termijn gepland en zal in de toekomst duidelijk in de volledige collectie van ODLO zicht- en merkbaar worden.

  • PERFORMANCE BLACKCOMB - engineered to excite

Een sportief statement! De sterke modieuze vormgeving en de unieke functionaliteit van de sportondergoedlijn PERFORMANCE BLACKCOMB trekken elk seizoen opnieuw de aandacht. Voor het winterseizoen 2018/19 is het design geïnspireerd op de naadloze en vloeiende composities van Zaha Hadid. PERFORMANCE BLACKCOMB overtuigt echter niet enkel door het opvallende uitzicht, maar ook door de organic bodymapping technologie. De seamless constructie met de vloeiende overgang in de verschillende functionele zones volgt het bouwplan van het menselijke lichaam. PERFORMANCE BLACKCOMB houdt de modebewuste sporter warm, ademt en biedt een onbeperkte bewegingsvrijheid.

  • PERFORMANCE WARM – engineered to perform

PERFORMANCE WARM is zonder meer functioneel sportondergoed en "made to perform", zoals de naam al aangeeft. De lijn Performance Warm baseert zich eveneens op het organic bodymapping principe, waardoor een optimale temperatuurregeling en bewegingsvrijheid gegarandeerd kunnen worden. De lijn beschikt over unieke zweettransporterende en sneldrogende eigenschappen en is daardoor de eerste keuze voor competitiesport op koude dagen. De atletische vormgeving van de Performance Warm lijn weerspiegelt op indrukwekkende manier het organic bodymapping principe.  

  • NATURAL (+) KINSHIP – engineered nature

NATURAL (+) KINSHIP is een must voor enthousiaste milieubewuste sporters die houden van een aangename outfit. De superzachte kwaliteit van het materiaal met 57% extrafijne merinowol zorgt voor een uniek draagcomfort. Daardoor sluit de stof zeer goed aan op de huid. De mix van functionele en natuurlijke vezels houdt geurtjes tegen en zorgt voor een optimale regeling van de lichaamstemperatuur – op koude en op warme dagen. NATURAL (+) KINSHIP staat ook voor een zeer veeleisende seamless jacquardopbouw, wat betekent dat de patronen niet worden gedrukt maar door naadloze breitechnologie worden verwezenlijkt. De vormgeving van de NATURAL (+) KINSHIP lijn is gebaseerd op de Noorse wortels van ODLO. ODLO geeft traditionele Scandinavische breipatronen een nieuwe interpretatie voor een onopvallende en moderne look.

OUTDOOR PERFORMANCE

ODLO ontwikkelt haar functionele kledij vanaf de huid. Nadat het merk vorig jaar met NATURAL (+) superfijne merinowol voor sportondergoed heeft voorgesteld, zet ODLO dit thema nu ook consequent voort in de Outdoor Performance lijn. Voor de eerste keer wordt het natuurlijke materiaal in het kader van NATURAL (+) hier in het midlayersegment gebruikt.

Met ZEROWEIGHT neemt ODLO nu ook een ander succesvol concept voor haar Outdoor Performance lijn over. Lightweight is een belangrijk criterium voor iedereen die actief met outdoor sporten bezig is. En precies daarom heeft ODLO voor koele en koude dagen het innovatieve ZEROWEIGHT isolatiemateriaal ontwikkeld, dat overtuigt door een indrukwekkende warmte-gewichtsverhouding. De ZEROWEIGHT producten zorgen voor warmte tijdens winterse activiteiten en wegen helemaal niet zwaar. Door de bodymapping constructie garandeert ZEROWEIGHT de gepaste bescherming waar nodig, zonder beperking van de bewegingsvrijheid of de ademactiviteit.

RUNNING

In de Running collectie hebben de ontwikkelaars van ODLO het ZEROWEIGHT concept nog verder verfijnd. Hierdoor hebben lopers geen reden meer om thuis te blijven. Daar waar slechts weinig isolatie noodzakelijk is, is het materiaal weggelaten. Bovendien zorgen de zeer fijn verwerkte verluchtingszones voor een laag gewicht.

In de Running Performance lijn biedt ODLO voor de herfst de minimalistische ZEROWEIGHT producten. Voor koelere winterdagen kunnen lopers zich verheugen op de ZEROWEIGHT WARM producten. ZEROWEIGHT WARM wordt gekenmerkt door reflecterende details, die bij het lopen in het donkere seizoen voor een grotere zichtbaarheid en veiligheid zorgen. Tegelijkertijd bieden de kledingstukken een grotere isolatie dankzij de combinatie van het super lightweight softshell materiaal en het functionele tricotweefsel. Zo wordt bij een hoog warmtebehoud ook voor een doeltreffend transport van vochtigheid gezorgd, temeer omdat de productspecialisten het bodymapping principe in het designconcept ingebouwd hebben. Op die manier wordt een intelligente afstemming tussen meer isolatie, bijkomende verluchting en optimale bewegingsvrijheid gegarandeerd.

Uiteraard begint ook bij de ontwikkeling van Running van ODLO alles bij de huid. Een perfect voorbeeld daarvan is het MUSCLE FORCE sportondergoed van het merk. Het biedt lopers, naast het gebruikelijke beheer van vochtigheid en temperatuur, een groter prestatievermogen, vooral bij langere loopsessies. De gedeeltelijke samendrukking voorkomt spiermoeheid en ondersteunt de doorbloeding van de grote spiergroepen. Weinig vermoeidheid betekent langer ontspannen lopen.

SPORTS INSPIRED

Sports Inspired – zo heet het sportswear programma van ODLO voor de weg van en naar de sportsessies, waarmee men er ook in de vrije tijd nog leuk uitziet. Het designconcept van de lijn is gebaseerd op het thema "Holmenkollen Night". Kenmerkende elementen van de collectie zijn de monochrome kleurencompositie en het klassieke ODLO Heritage logo.

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert Square Egg BVBA
Sandra Van Hauwaert Square Egg BVBA
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi