Odlo wint twee GOLD AWARDS op ISPO

Odlo wint twee GOLD AWARDS op ISPO

Odlo's wintercollectie 2018/19 op ISPO München - Meet & greet op zondag 29/1 vanaf 17u op stand B3.302

ODLO is trots om op ISPO  twee GOLD Awards te mogen ontvangen voor de concepten AEROSKIN RACE SUIT en ACTIVE SPINE[1]. Deze twee onderscheidingen versterken de plaats van ODLO als een van 's werelds toonaangevende sportmerken. "Als ‘engineers of active layers’ is ODLO sinds 1946 altijd innovatief geweest. Deze twee onderscheidingen zijn een duidelijke erkenning dat ODLO blijft bouwen op haar sterke punten terwijl ze erin slaagt om een stap voor te blijven", aldus brand manager Timo Pape van ODLO. De dubbele toekenning van dit jaar volgt op eerdere overwinningen door ODLO voor zijn iconische EVOLUTION BLACKOMB en EVOLUTION WINDSHIELD-producten. Elk jaar evalueert een onafhankelijke jury van meer dan 40 experts van het internationale Sports Business Network (ISPO) honderden inzendingen in verschillende categorieën. Uitzonderlijke producten worden geëerd met de ISPO Gold Award.

[1] Meer info in apart persbericht

Odlo’s wintercollectie 2018/19 op ISPO München

De Zwitserse onderneming met Noorse wortels presenteert volgende week op de internationale outdoorbeurs ISPO in München zijn nieuwe collectie voor de herfst en winter van 2018-2019. Beproefde functionaliteit, indrukwekkend design en een verrassende samenwerking met Zaha Hadid Design drukken hun stempel op het winterseizoen 2018/19. Odlo benadrukt daarmee op indrukwekkende manier haar ambitie om één van 's werelds beste merken te zijn op het gebied van performance sportkleding en vervult ten volle haar rol als vernieuwer. De ‘engineers of active layers’ ontwikkelen in principe alles vanaf de huid: meer bepaald op het gebied van het functionele sportondergoed legt de marktleider in het volgende seizoen nieuwe standaarden vast. Wie aanwezig is op ISPO, wordt vriendelijk uitgenodigd op de meet & greet op stand B3.302 op zondag 28 januari vanaf 17 uur.

SPORTONDERGOED

Odlo biedt voor elke activiteit en elk type sportbeoefenaar de juiste onderlaag. Het uitgebreide assortiment sportondergoed voor de winter 2018/19 steunt op de volgende vier pijlers: (1) Odlo Futureskin, (2) Performance Blackcomb, (3) Performance Warm en (4) Natural (+) Kinship.

(1) Odlo Futureskin – engineered to inspire 

Architectuur meets sport: in Zaha Hadid Design vond Odlo een partner die de passie voor nauwkeurigheid, schoonheid, prestatie en vernieuwing deelt. De architectuur van de ‘koningin der ronde vormen’ Zaha Hadid wordt, net zoals Odlo, gekenmerkt door verschillende lagen met naadloze overgangen. Resultaat van de buitengewone samenwerking is de exclusieve sportondergoedlijn Odlo Futureskin. Deze beschikt over het nieuwe ‘organic bodymapping’-concept, dat uitgaat van het gegeven dat bepaalde zones op het lichaam verschillende behoeften hebben op het gebied van bescherming tegen het weer, isolatie, transport van vocht en bewegingsvrijheid.Het futuristische driedimensionale design van Zaha Hadid, met de naadloze vloeiende en zuivere lijnen, duidelijk herkenbaar. De beperkte oplage Odlo Futureskin omvat vijf baselayers: longsleeve shirts en pants voor dames en heren, en een unisex facemask.

(2) Performance Blackcomb - engineered to excite

De sterke modieuze vormgeving en de unieke functionaliteit van de sportondergoedlijn Performance Blackcomb trekken elk seizoen opnieuw de aandacht. Voor het winterseizoen 2018/19 is het design geïnspireerd op de naadloze en vloeiende composities van Zaha Hadid. Deze lijn beschikt ook over organic bodymapping-technologie. De naadloze constructie met de vloeiende overgang in de verschillende functionele zones volgt het bouwplan van het menselijke lichaam. Performance Blackcomb houdt de modebewuste sporter warm, ademt en biedt een onbeperkte bewegingsvrijheid.

(3) Performance Warm – engineered to perform

Performance Warm is zonder meer functioneel sportondergoed en ‘made to perform’. De atletische vormgeving van de Performance Warm-lijn baseert zich eveneens op de organic bodymapping- technologie en beschikt over unieke zweettransporterende en sneldrogende eigenschappen, waardoor het de eerste keuze is voor competitiesport op koude dagen.

(4) Natural (+) Kinship – engineered nature

Natural (+) Kinship is een must voor enthousiaste milieubewuste sporters die houden van een aangename outfit. De superzachte kwaliteit van het materiaal met 57% extrafijne merinowol sluit zeer goed aan op de huid en zorgt voor een uniek draagcomfort. De mix van functionele en natuurlijke vezels houdt geurtjes tegen en zorgt voor een optimale regeling van de lichaamstemperatuur op koude en op warme dagen. Natural (+) Kinship staat ook voor een zeer veeleisende naadloze jacquardopbouw, wat betekent dat de patronen niet worden gedrukt, maar door naadloze breitechnologie worden verwezenlijkt. De vormgeving van de Natural (+) Kinship lijn is gebaseerd op de Noorse wortels van Odlo en geeft traditionele Scandinavische breipatronen een nieuwe interpretatie voor een onopvallende en moderne look.

OUTDOOR PERFORMANCE

Odlo introduceerde vorig jaar met NATURAL (+) superfijne merinowol voor sportondergoed en dit jaar zet het bedrijf dit thema consequent door in de Outdoor Performance-lijn. Voor de eerste keer wordt het natuurlijke materiaal van NATURAL (+) voor midlayer kleding gebruikt. Met ZEROWEIGHT neemt Odlo nu ook een ander succesvol concept over in de Outdoor Performance-lijn. Lichtgewicht is een belangrijk criterium voor iedereen die actief met outdoor sporten bezig is. Daarom heeft Odlo voor de koudere dagen het innovatieve ZEROWEIGHT isolatiemateriaal ontwikkeld, met een indrukwekkende warmte-gewichtsverhouding. Dankzij de organic bodymapping-technologie garandeert ZEROWEIGHT de gepaste bescherming waar nodig, zonder beperking van de bewegingsvrijheid of de ademactiviteit.

RUNNING

In de Running-collectie heeft Odlo het ZEROWEIGHT-concept nog verder verfijnd. Hierdoor hebben lopers geen reden meer om thuis te blijven. Daar waar slechts weinig isolatie noodzakelijk is, is het materiaal weggelaten. Bovendien zorgen de zeer fijn verwerkte verluchtingszones voor lichtgewicht kleding. Voor de herfst biedt Oldo voor de eerste keer de minimalistische ZEROWEIGHT-producten. Voor koelere winterdagen zijn er de producten van ZEROWEIGHT WARM met reflecterende details voor een grotere zichtbaarheid en veiligheid. Tegelijkertijd bieden de kledingstukken betere isolatie dankzij de combinatie van het lichtgewicht softshell-materiaal en het functionele tricotweefsel. In combinatie met het bodymapping-principe zorgen die bij een hoog warmtebehoud ook voor een doeltreffende afvoer van vocht.

TRAINING

De stijlen van de Training-collectie van Odlo zijn gemaakt om er goed uit te zien zonder in te boeten op draagcomfort. Zoals bij de dameslijn Maia Ease, dat comfort op de eerste plaats zet. Voor mannen biedt de Vigor-lijn gemakkelijke en functionele producten. Odlo’s sportbeha’s onderscheiden zich door het gebruik van de naadloze breitechnologie, waardoor een uniek draagcomfort en ondersteuning kunnen worden gegarandeerd. Ook beschikt de Training-collectie over het innovatieve Ceramicool-materiaal, dat de huid tot wel 1 graad afkoelt tijden het trainen.

CYCLING

Als de nadruk ligt op uithoudingsvermogen is ZEROWEIGHT Odlo’s troefkaart. Dit geldt ook voor de Cycling-lijn die zich kenmerkt door minimalisme voor maximale performance. Voor koude dagen biedt de fietskleding van ZEROWEIGHT WARM en ZEROWEIGHT X-WARM met het organic bodymapping-principe een zo laag mogelijk gewicht en een zo groot mogelijke isolatie. Om fietsers nog beter tegen de wind te beschermen, vernieuwt Odlo ook het hoogelastische fietsondergoed Performance Windshield.

PERSONTMOETING OP 28/1 vanaf 17u op stand B3.302

Odlo’s persevent vindt plaats nu zondag 28 januari vanaf 5 PM op de Odlo stand B3.302 op ISPO. Om 6 PM volgt een meet & greet. Christophe Bezu, CEO, en Lavy Ohayon, Head of Design, en Timo Pape, Brand Director, zijn er aanwezig om vragen te beantwoorden. Eveneens mogelijkheid tot 1/1 interviews. Ook een woordvoerder van Zaha Hadid Design zal er aanwezig zijn.

Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi