Onafhankelijk onderzoek:  “Basware een van de grootste crossindustriële leveranciersnetwerken”

Onafhankelijk onderzoek: “Basware een van de grootste crossindustriële leveranciersnetwerken”

Basware ‘valt op’ door open netwerkbenadering en nieuwe mogelijkheden voor breder trekken van zakendoen voor B2B e-commerce

Vrijdag 15 januari 2016 — Basware heeft vandaag aangekondigd dat zij is opgenomen in het rapport “Vendor Landscape: B2B Business Networks, Forrester Research, Inc. September 14, 2015”. Het onderzoek, gebaseerd op interviews uitgevoerd door Forrester bij meer dan twintig leveranciers, heeft het landschap van bestaande zakelijke B2B netwerken bestudeerd. Hierin is gekeken in hoeverre effectieve documentuitwisseling belangrijk is voor B2B commerce die een belangrijke rol speelt op de zakelijke technologische agenda voor het aantrekken, bedienen en behouden van klanten. Naast betere documentuitwisseling kijken bedrijven, en in het bijzonder CIO’s, naar betere manieren om samen te werken met zakelijke partners waarbij zij verschillende B2B e-commercenetwerken evalueren.

Tussen de belangrijkste punten in het onderzoek die analyseren hoe leverancier- en EDI-gebaseerde netwerken zich hebben ontwikkeld om de relatie tussen leverancier en afnemers te ondersteunen, zijn onder meer opgenomen:

* Zakelijke netwerken spelen de sleutelrol voor B2B commerce

“Netwerken die inkooporders en factuurtransacties afhandelen, zullen steeds meer een noodzakelijk onderdeel van B2B commerce worden. Waar het afleveren van documenten steeds meer alledaags wordt en B2B relaties een real-time samenwerking tussen kopers en afnemers vereisen, dienen nieuwe mogelijkheden zich aan voor leveranciersnetwerken om grootschalige zakelijke netwerken te worden.”

* Afwegen van huidige behoeften voor leveranciersnetwerken met de toekomst van zakelijke netwerken

“CIO’s en hun zakelijke partners aan de in- en verkoopzijde zullen hun huidige B2B-netwerkbehoeften moeten matchen met de juiste providers van leveranciersnetwerken voor elektronische transacties en synchronisatie, terwijl er naar de toekomst wordt gekeken om zo te bepalen welke verkopers het beste gepositioneerd worden om hun zakelijke netwerk serviceprovider te worden.”

*Vendor Landscape: B2B Business Networks, Forrester Research, Inc. September 14, 2015

Esa Tihilä, CEO van Basware, licht toe: “Open netwerken, zoals die van Basware, zijn belangrijke aanjagers voor wereldwijde B2B commerce. Deel uitmaken van een netwerk is een belangrijke vereiste voor toonaangevende organisaties. Het Basware Commerce Network is het makkelijkste platform om zaken mee te doen. Het helpt bij het realiseren van groei en het beheren van de cashflow. De grootte en schaal van het Basware Commerce Network met verkopers en afnemers over de hele wereld biedt een flexibel platform om op aangesloten te worden en relaties met je leveranciers te optimaliseren, waar ze zich ook begeven.”

“Het biedt ook een meer holistisch beeld van je organisatie als leverancier én afnemer”, vervolgt Tihilä. “Dit alles resulteert in een positief effect op je netwerk. Het netwerk biedt ook volledig nieuwe diensten voor organisaties, ongeacht de grootte: via Basware’s Financing Services in het Basware Commerce Network kunnen organisaties betalingen verrichten of ontvangen die afgestemd kunnen worden op de cashflowbehoefte. Deze wendbaarheid biedt een groot concurrentievoordeel en heeft een positief effect op de financiële basis van het bedrijf.”

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA