Onafhankelijk onderzoek wijst uit: 277% ROI en vijftien maanden terugverdientijd voor Basware-gebruikers

Onafhankelijk onderzoek wijst uit: 277% ROI en vijftien maanden terugverdientijd voor Basware-gebruikers

Onderzoek geeft aan dat bedrijven aanzienlijke besparingen kunnen realiseren met purchase-to-pay en e-invoicing oplossingen

Maandag 5 oktober 2015 — Basware heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van het onderzoek ‘The Total Economic Impact of Basware’s Integrated Purchase-to-Pay (P2P) Software Solution (September 2015). Het onderzoek, dat in opdracht van Basware is uitgevoerd, bestudeert de potentiële Return On Investment (ROI) die organisaties kunnen realiseren wanneer zij van een geïntegreerde P2P-oplossing gebruikmaken. Het onderzoek stelt vast dat Basware een risicoaangepaste ROI van 277% met een terugverdientermijn van vijftien maanden en 3,2 miljoen euro in netto contante waarde realiseert. Dit geldt voor bedrijven die van een P2P-oplossing gebruikmaakten in een periode van drie jaar.

Een onderzoek dat in opdracht van Basware is uitgevoerd door Forrester Consulting onthult dat organisaties, waar nauwe banden zijn tussen de afdeling inkoop en de crediteurenadministratie (CA), aanzienlijke besparingen genereren en het uitgavenmanagement optimaliseren. Het is wel zo dat de opzet van inkoop en CA gestructureerd moet verlopen om verzekerd te zijn van een goedlopende automatisering. Dit leidt tot verbeterde compliance voor beide afdelingen.

De voornaamste voordelen in het onderzoek waarin is geanalyseerd hoe bestaande Basware-klanten de voordelen van P2P-oplossingen kunnen plukken:

- De hogere productiviteit van de crediteurenadministratie levert 560.000 euro op. Met de introductie van de Basware P2P-oplossing kan een organisatie het aantal e-invoices van 30% laten uitgroeien tot 80% in het derde jaar.

“Ons factuurverwerkingsproces is gestroomlijnd. Facturen kunnen nu automatisch met een inkooporder of een contract worden gelinkt. De CA is productiever geworden en het aantal medewerkers is zelfs afgenomen. We zijn van mening dat de rol van een CA-medewerker is veranderd. Voorheen moesten ze veel factuurdata zelf afhandelen. Vandaag de dag hebben ze meer de rol van een expert waarbij ze data analyseren en afwijkingen in het proces afhandelen.” Development Manager bij een groot bedrijf in onroerend goed

- Een toename van het aantal vroege betalingen ter waarde van 850.000 euro. Voordat Basware’s P2P-oplossing werd geïntroduceerd realiseerde het bedrijf 30% van de beschikbare vroege betalingskortingen; in het derde jaar steeg dit naar 80%.

“We willen systematisch van elke vroege betalingskorting gebruikmaken. In het verleden was dit 50% van alle vroege betalingskortingen die voorhanden waren. Met Basware hebben we dit naar 95% kunnen doortrekken.” Manager Finance van een groot productiebedrijf

Esa Tihilä, CEO van Basware, licht toe: Het is duidelijk dat er verschillende voordelen zijn. Door het implementeren van Basware’s oplossingen komen de afdeling inkoop en crediteurenadministratie meer samen wat positieve gevolgen heeft voor de winstgevendheid van een organisatie. Bedrijven dienen een mix te maken van betere processen om er zeker van te zijn dat de juiste technologieën worden ingezet. Op deze manier zullen verschillende afdelingen binnen het bedrijf hier voordeel van hebben. Met Basware’s purchase-to-pay- en e-invoicing oplossingen kunnen organisaties hun processen automatiseren, inzicht creëren en aanzienlijke kostenbesparingen realiseren.”

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA