Overhandiging cheque Race for the Cure aan de Borstkliniek van Iris Ziekenhuizen Zuid

Overhandiging cheque Race for the Cure aan de Borstkliniek van Iris Ziekenhuizen Zuid

Maandag 24 oktober 2016 — Op zondag 4 september 2016 organiseerde vzw Think-Pink de derde editie van de Race for the Cure in Brussel, samen met de Borstkliniek van de Iris Ziekenhuizen Zuid. Maar liefst 3.624 deelnemers verzamelden in de strijd tegen borstkanker. De opbrengst van de Race for the Cure gaat naar het project van de IZZ-borstkliniek: “Parenthèse bien-être”.

Race for the Cure Brussels

De Race for the Cure (RftC) werd voor het eerst georganiseerd in het Amerikaanse Dallas in 1983 en is ondertussen het grootste evenement wereldwijd in de strijd tegen borstkanker. De RftC wordt georganiseerd in meer dan 130 Amerikaanse steden en in verschillende landen over de hele wereld. Tijdens dit sportieve evenement kunnen deelnemers kiezen tussen een Run van 6 km of een Walk van 3 km.

Doel is lotgenoten te laten zien dat ze er niet alleen voor staan in hun strijd tegen de ziekte. Daarom dragen zij een roze T-shirt, omringd door hun familie, vrienden en sympathisanten in een wit T-shirt.

Op zondag 4 september verzamelden maar liefst 3.624 deelnemers in het Brusselse Ter Kamerenbos om hen te ondersteunen in hun strijd tegen borstkanker.

Chequeoverhandiging

Dankzij de samenwerking tussen de nationale borstkankercampagne Think-Pink en de Borstkliniek van IZZ bracht deze editie van de Race for the Cure 5.000 euro op. Met dit bedrag kan de Borstkliniek van IZZ haar project “Parenthèse bien-être” verderzetten, en er een nieuwe activiteit aan toevoegen: oefeningen om opnieuw op kracht te komen.

Sinds 2015 biedt “Parenthèse bien-être” lotgenoten namelijk een coconmoment, een adempauze waarin ze kunnen genieten van een ontspannende massage door een opgeleide massagetherapeut. Dankzij de opbrengst van de RftC Brussels 2016 kunnen ze er ook sporten onder begeleiding van een kinesist, die een opleiding oncorevalidatie volgde.

De cheque werd overhandigd op donderdag 20 oktober 2016 tijdens een kaas-en-wijnavond die Think-Pink organiseerde als bedanking voor alle vrijwilligers die zich tijdens de Race for the Cure Brussels 2016 inzetten.

De volgende editie van de Race for the Cure Brussels vindt plaats op zondag 10 september 2017 in Ter Kamerenbos.

Contacteer ons

Sandra Van Hauwaert

Square Egg BVBA