Poëziewedstrijd n.a.v. 20 jaar EDUGO

Poëziewedstrijd n.a.v. 20 jaar EDUGO

Twan Paemeleire schrijft winnend gedicht voor Campus De Brug

Vrijdag 8 juni 2018 — Het gedicht van Twan Paemeleire, 14 jaar, is zopas gekozen tot hét gedicht van campus De Brug, naar aanleiding van 20 jaar EDUGO. Leerlingen uit alle vormingen (klassiek, modern, technisch en beroeps) deden mee aan de wedstrijd. Een selecte jury maakte eerst nog een shortlist van 10 gedichten en op de openschooldag kon iedereen zijn favoriete gedicht aanduiden.  Twan kreeg de meeste stemmen achter zijn naam. Het gedicht werd door mevrouw Mys geïllustreerd.

20 jaar EDUGO
Scholengroep EDUGO viert feest, en dat op allerlei manieren. Zo was er vorige week nog de EDUGO Run met speciale aandacht voor de ’20 van EDUGO’ waarbij een team van vier lopers samen 20km kon afleggen.

Maar ook op taalkundig gebied lieten 100-den leerlingen hun creativiteit los bij het schrijven van gedichten rond het thema ’20 jaar EDUGO’. Elke campus heeft een procedure in gang gezet om tot hét gedicht van de campus te komen. Begin volgend schooljaar prijken de winnende gedichten op de gevels van de schoolgebouwen. De onthullingen gaan met de nodige festiviteiten gepaard. Hierover later meer, maar het staat dus nu al vast dat het gedicht van Twan over enkele maanden de gevel van Campus De Brug zal sieren.

 

Lut Gobeyn Pedagogisch Directeur