Think-Pink maakt zich klaar voor de grote 'Race for The Cure' in Antwerpen

Think-Pink maakt zich klaar voor de grote 'Race for The Cure' in Antwerpen

Record ‘staarten knippen’ kan sneuvelen

Woensdag 16 september 2015 — - Vriendelijke herinnering -

Nu zondag 27 september 2015 komt Race for The Cure voor de zevende keer naar Antwerpen. Deelnemers kunnen aan de Gedempte Zuiderdokken 6 km lopen of 3 km wandelen in een uniek decor. Race for The Cure is wereldwijd het grootste evenement in de strijd tegen borstkanker en brengt jaarlijks meer dan 1,5 miljoen mensen op de been, in 150 steden. In België is dit het grootste evenement georganiseerd door en voor een goed doel, met zo'n 6000 deelnemers.

Foto’s: © B2B Photography

“Vorig jaar bereikten we voor het eerst de kaap van de 6000 deelnemers, wat bijzonder hartverwarmend is voor de honderden lotgenoten die ook deelnemen. Dit jaar willen we voor de zevende keer dat record breken: we hopen op meer dan 6000 deelnemers. Na de Race gaan we traditioneel samen gezond brunchen, met 1500 mensen” aldus Heidi Vansevenant, voorzitter van vzw Think-Pink. Mensen kunnen nog altijd inschrijven voor zowel de Race als de gezonde brunch.

Inschrijven voor de Race for the Cure kan nog tot donderdag 23 september online via www.raceforthecure.be. Op zaterdag 26 september kan men terecht aan de startplaats (Vlaamsekaai) tussen 10u en 17u, op zondagmorgen zijn er al inschrijvingen vanaf 9u. Bij inschrijving vooraf betaal je € 12, T-shirt en goodie bag inbegrepen. Op de dag van de Race betaal je € 15. Je kunt op zondag vanaf 12u ook deelnemen aan de brunch na de Race (€ 10).

Think-Pink wil in Antwerpen ook het record staarten knippen breken. “We zamelen met Think-Pink permanent staarten in voor het Geef om Haar Fonds. Met de opbrengst van het verkochte haar kunnen we borstkankerpatiënten die het financieel moeilijk hebben, steunen bij de aankoop van een pruik. Hoe meer staarten we op 27 september knippen, hoe groter de steun voor lotgenoten met een beperkt inkomen.”

Het principe is eenvoudig: heb je een staart van minimum 20 cm en wil je die laten knippen, dan kom je op 27 september tussen 10 en 14 uur langs op de Gedempte Zuiderdokken. Je kunt vooraf een afspraak maken met één van de Think-Pink kappers, die je een nieuwe snit bezorgen. Een afspraak vraag je aan op info@geefomhaar.be.

‘Vorig jaar zamelden we in Antwerpen op Race for The Cure maar liefst 57 staarten in. Als we dat cijfer overtreffen, is onze missie zeker geslaagd”, besluit Heidi Vansevenant.