Race for the Cure in drie steden op 30 september

Race for the Cure in drie steden op 30 september

Think Pink verwacht meer dan 25.000 deelnemers

Geef borstkanker geen kans: onder dat motto verschijnen deelnemers elk jaar aan de start van de Race for the Cure in Antwerpen, Brussel en Namen. Nieuw is dat de drie edities dit jaar voor het eerst op dezelfde dag plaatsvinden. “Zo geven we over het hele land samen een sterk signaal van solidariteit met alle lotgenoten die getroffen zijn door borstkanker.” De nationale borstkankercampagne Think Pink wil dit teken extra krachtig maken en roept op om massaal deel te nemen aan het grootste evenement ter wereld in de strijd tegen borstkanker.

Na drie recordedities vorig jaar, die in totaal 18.750 mensen op de been brachten, hoopt Think Pink dat dit jaar nog meer deelnemers zich inschrijven. De Race for the Cure is een loop- en wandelevenement waaraan iedereen, ongeacht zijn/haar sportief niveau, kan deelnemen dankzij de haalbare afstanden: 6 km lopen of 3 km wandelen. Het doel is niet om als eerste de finish te bereiken, maar om lotgenoten centraal te plaatsen en samen de schouders onder de strijd tegen borstkanker te zetten.

De Race for the Cure werd voor het eerst georganiseerd in 1983 in het Amerikaanse Dallas. Ondertussen vinden wereldwijd meer dan 150 edities plaats die meer dan 1 miljoen mensen verenigen: lotgenoten in een roze T-shirt, de mensen om hen heen in een wit T-shirt. Overal is het een dag waarop lotgenoten die strijden en streden tegen borstkanker het leven vieren en hun entourage of sympathisanten deelnemen om steun te betuigen. Samen staan ze stil bij lotgenoten die er niet meer zijn.

Ga de uitdaging aan als team

Samen deelnemen is altijd leuker. Daarom kun je als Team Captain je eigen team samenstellen. Een team bestaat uit minstens 10 leden. Per teamlid betaal je slechts 10 euro per persoon, t-shirt inbegrepen. Het teampakket met alle T-shirts ligt klaar aan de inschrijvingsstand voor de Team Captain, zodat je als groep tijd wint. Teams met 50 leden of meer krijgen een persoonlijke tent die hun uitvalsbasis voor de dag wordt en hebben de optie om een logo op hun T-shirt te laten drukken.

Individuele deelnemers die op voorhand inschrijven betalen 12 euro.

Een dag om niet te missen!

Voor haar tiende editie verhuist de Race for the Cure Antwerpen van de Gedempte Zuiderdokken naar Linkeroever, een groene locatie die meer deelnemers kan ontvangen. In Brussel vormt Ter Kamerenbos opnieuw het decor voor de Race for the Cure, in Namen is dat l’Arsenal.

Op 30 september strijkt in de drie steden een heus animatiedorp neer. De Race for the Cure staat garant voor een dag vol activiteiten en animatie zoals Zumba of de Kids’ Run. Tijdens de Gezondheidsmarkt komt bovendien een gezonde levensstijl aan bod in de brede zin van het woord dankzij de verschillende standhouders. Het is een dag vol emoties, solidariteit en nieuwe ontmoetingen. Kortom, een dag om nooit te vergeten.

Iedereen is welkom, mannen en vrouwen, van jong tot oud. Ook honden mogen meewandelen of -lopen. Ga dus de uitdaging aan en schrijf je in, individueel of in team!

Alle informatie over de Race for the Cure en inschrijvingen: think-pink.be/raceforthecure

Contacteer ons
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi