Remitrans opent nieuw EFTCO reinigingsstation in Ninove

DKV maakt betalen via tankkaart mogelijk

Oost-Vlaams Transportbedrijf Remitrans heeft in zijn uitbatingszetel aan de Pamelstraat in Ninove een nieuw EFTCO reinigingsstation geopend. Het station heeft twee lijnen (een foodlijn en een non-foodlijn) voor de reiniging van tankwagens. Daarnaast is er een aparte lijn voor externe reiniging. Met deze uitgebreide infrastructuur is Remitrans uniek in de regio. De Truck-Wash zal dienstdoen voor de eigen voertuigen van Remitrans maar zal evenzeer toegankelijk zijn voor derden. DKV Euro Service zorgt ervoor dat externe gebruikers gemakkelijk, via de DKV tankkaart, kunnen afrekenen.

Het reinigingsstation is gecertificeerd door EFTCO[1], een non-profitorganisatie die zich inzet voor betrouwbare en milieuvriendelijke diensten van haar leden. De EFTCO erkenning voor het nieuwe station van Remitrans in Ninove is een belangrijke troef gezien tankreiniging een essentieel onderdeel is van de supply chain. Door die certificatie onderlijnt Remitrans dat haar nieuwe service wordt uitgevoerd door een professionele en betrouwbare partner in de markt. EFTCO vertegenwoordigt 510 tankreinigers in 22 Europese landen. 

De opening van het reinigingsstation vindt uitgerekend plaats in het jubileumjaar van Remitrans. Bedoeling is om met deze investering nieuwe klanten en markten aan te boren.

Zaakvoerder Ronald Dedoncker legt uit: “Dit jaar bestaan we 50 jaar en we hebben al een aantal festiviteiten achter de rug. Maar de kers op de taart is toch wel de opening van ons eigen reinigingsstation hier op de site in Ninove.” Remitrans werd in 1967 opgericht door Remi Dedoncker, vader van huidige zaakvoerders Ronald en Vanessa. Het bedrijf groeide uit tot een voorname speler op de transportmarkt. “We zijn een zeer ondernemend bedrijf. Door de jaren heen hebben we een uitstekende reputatie opgebouwd op vlak van dienstverlening en betrouwbaarheid. Vanuit onze ervaring en expertise zagen we potentieel voor een eigen reinigingsstation hier in de regio. Die zal niet alleen onze eigen voertuigen reinigen, maar ook beschikbaar gesteld worden aan andere transporteurs. Enkele grote spelers uit de regio hebben alvast hun vertrouwen uitgesproken en we verwachten hun vrachtwagens dan ook heel binnenkort in onze reiniging.”

Gertjan Breij, Managing Director van DKV Euro Service Benelux: “We willen Remitrans feliciteren met hun nieuwe, knappe realisatie. We zijn blij dat ze ook voor deze uitdaging aan DKV hebben gedacht. Na de afname van onze tankkaarten en toldiensten in gans Europa, vinden we het fantastisch dat we ook voor het reinigingsstation een rol van betekenis kunnen spelen. Doordat derden heel eenvoudig en gemakkelijk via de DKV tankkaarten hun kosten kunnen afrekenen, wordt het papierwerk rond de reiniging alvast tot een minimum beperkt. Want naast onze betrouwbare mobiliteitsdiensten, staan we graag garant voor de ‘ontzorging’ van onze klanten door zo veel mogelijk administratie op ons te nemen.”   

Bij Remitrans verwacht men in eerste instantie een bezetting van 20 vrachtwagens per dag, met een maximum van 40/dag. Het bouwen van de infrastructuur en het verkrijgen van de nodige vergunningen heeft ongeveer een jaar in beslag genomen.

[1] Meer info: www.eftco.org

Contacteer ons
Sandra Van Hauwaert Square Egg BVBA
Sandra Van Hauwaert Square Egg BVBA
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi