Rémy Vermunt is de nieuwe Refund Specialist bij DKV

Woensdag 22 maart 2017 — DKV Euro Service, al 80 jaar een toonaangevende serviceprovider op gebied van wegvervoer en logistiek, heeft Rémy Vermunt aangeworven als nieuwe Refund Specialist. Rémy maakt deel uit van het Benelux team en helpt klanten bij het terugvorderen van BTW over in het buitenland aangeschafte goederen en diensten. 

Gertjan Breij, managing director van DKV Euro Service Benelux: "Met Rémy hebben we een gedreven consultant erbij die gepokt en gemazeld is in het verbeteren van sales processen. Zijn ervaring in de sectoren telecom, IT en automotive is uiteraard een pluspunt om zich volledig te kunnen inleven in zijn nieuwe functie. We weten dat onze klanten er alle baat bij hebben om specialisten in te schakelen voor het terugvorderen van btw en accijnzen. Met Rémy zetten we nu nog meer in op het ontzorgen van onze klanten, een van de kernwaarden bij DKV.”

Rémy Vermunt: “Wanneer je echte specialisten aanstelt om deze diensten aan de man te brengen, drijft dit de conversie de hoogte in. Bij DKV zien we dat de conversie voor het Refund programma ondertussen is gestegen naar 30 tot zelfs 40%. Ik wil graag onze accountmanagers op vlak van marketing, communicatie en sales verder ondersteunen om dat cijfer nog meer de lucht in te krijgen. Want ik ben ervan overtuigd dat onze klanten op vlak van liquiditeit hier bijzonder goede zaken mee doen.”

Om de klanten nog meer te ontzorgen, biedt DKV - in samenwerking met Remobis - zowel re-funding als pre-funding van btw aan. Voor de accijnzen is enkel re-funding mogelijk.

  • Btw: In het re-funding programma vordert DKV de btw terug = Normal service. In het pre-funding programma schiet DKV de btw voor = NIP-service. In dat laatste geval zal DKV de BTW onmiddellijk terug crediteren van de factuur. Dit betekent dat ondernemingen niet langer op de in het buitenland betaalde btw moeten wachten, wat resulteert in enorme liquiditeitsverbeteringen.
  • Accijnzen: Veel transportondernemers zijn niet op de hoogte dat zij de accijns verpakt in de dieselprijs terug kunnen laten vorderen. Een rekenvoorbeeld maakt duidelijk hoeveel klanten kunnen winnen door DKV in te schakelen. De accijns in Belgische diesel bedraagt 16,05 cent. Indien men bijvoorbeeld 200.000 liter diesel tankt in België, kan men dus 32.100 euro terugvorderen door beroep te doen op DKV.

Wie meer wil vernemen over de Refund Services van DKV, kan contact opnemen met Remy Vermunt via +31 (0)6 12 17 24 15, remy.vermunt@dkv-euroservice.com of via www.dkv-euroservice.com.

Gertjan Breij
Rémy Vermunt