Roze op de trappers tijdens de ŠKODA Ladies’ Classic for Think Pink

Roze op de trappers tijdens de ŠKODA Ladies’ Classic for Think Pink

Meer dan 650 vrouwen aan de start van de allereerste editie

Bewegen geeft leven: onder dat motto brengt Think Pink mensen in beweging. Fietsen speelt daarbij een hoofdrol, want Bike for Think Pink maakt vrouwen al bijna tien jaar lang warm voor de fiets. Een engagement waar Think Pink-partner ŠKODA met plezier voluit de schouders onder zet. Onder de vleugels van meter Marianne Vos en peter Johan Museeuw vindt op zondag 26 augustus de eerste editie van de ŠKODA Ladies’ Classic for Think Pink plaats, een fietsdag voor vrouwen met parcours van 45, 75 of 125 km vanuit het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Meer dan 650 vrouwen verschijnen al aan de start: een onverhoopt succes.

Deze nieuwe samenwerking is niet toevallig. ŠKODA duikt al lang op in het wielerpeloton en koppelt die passie graag aan zijn jarenlange engagement voor de strijd tegen borstkanker. Met dit gratis evenement willen Think Pink en ŠKODA zo veel mogelijk vrouwen laten proeven van fietsplezier in de prachtige fietsstreek rond Oudenaarde. Het laagdrempelige evenement is er voor elke vrouw die houdt van fietsen, hoe oud en fit ook, en met elk type fiets. Onderweg genieten ze van een pastasalade van Think Pink-partner Foodmaker.

Liefde voor de fiets

Wie de liefde voor de fiets introduceerde bij Think Pink is voorzitter Heidi Vansevenant. “Bewegen doet je borstkankerrisico dalen én is ontzettend belangrijk voor herstel tijdens en na een borstkankerbehandeling. Dat samen doen is motiverender én leuker. Fietsen betekent bij Think Pink dan ook puur genieten. Samen een mooie omgeving ontdekken vanop de fiets en onderweg leuke vrouwen leren kennen, maken van elk Bike for Think Pink-evenement een onvergetelijke gebeurtenis.”

De nationale borstkankercampagne werkt zo veel mogelijk hindernissen weg tussen fietsdroom en –daad. “Dankzij onze partner Ridley kunnen lotgenoten voor en tijdens een Bike for Think Pink-evenement gratis een topfiets gebruiken”, vertelt Heidi. “En dankzij de verschillende afstanden van 45, 75 en 125 km vindt elke vrouw een uitdaging op haar niveau. Bovendien zijn op het 45 km-parcours ook e-bikes welkom. We hoopten zo 500 vrouwen te mogen verwelkomen, maar ondertussen zijn al meer dan 650 vrouwen ingeschreven. Daar zijn we ontzettend blij mee!”

Fietsiconen geven duwtje in de rug

Deelnemers aan de ŠKODA Ladies’ Classic for Think Pink mogen rekenen op de morele steun van zevenvoudig wereldkampioen Marianne Vos en Johan Museeuw, de Leeuw van Vlaanderen. Als meter en peter zijn ze blij en trots hun fietspassie te kunnen delen.

“Zo schonk Marianne Vos een truitje voor een deelnemer, en is ze ook meter van het Bike for Think Pink-project waarbij vrouwen in het hele land onder leiding van een Bike Captain samen fietsen. En Johan Museeuw is ook peter van de Ronde van Vlaanderen Cyclo met Think Pink, waarbij hij mooie trainingsritten voorziet voor lotgenoten. Tijdens de ŠKODA Ladies’ Classic for Think Pink fietst overigens ook Isabelle Beckers het parcours van 125 km. Zij vertrekt met veel enthousiasme om 9 u. aan het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.”

Inschrijven voor de ŠKODA Ladies’ Classic for Think Pink kan nog tot en met vrijdag 24 augustus. Meer info over het evenement vind je hier.

Contacteer ons
Over Square Egg Communications BVBA

What Square Egg Communications stands for? We think out of the box and take nothing for granted. Because an egg is never square. We know that, you know that... Unless…

Now let's cut the crap and get on it. No nonsense, no bullshit. Square and fair.
We believe in facts. What you see is what you get... 
We will always do more, never less... 
Trust us...Tell us your plans, let's sit together and make them happen!

Square Egg Communications BVBA
Heidegrond 42
9080 Lochristi